Οι φανατικοί της σειράς «Black Mirror» την αγαπούν για τις περίπλοκες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας που προβάλλει. Κεντρικό θέμα των ιστοριών είναι το πώς η τεχνολογία εισβάλλει στις ζωές των ανθρώπων, κάτι που τώρα πια δεν φαίνεται να είναι μια απίθανη πραγματικότητα.

Ο 52χρονος Τσάρλι Μπρούκερ, ο δημιουργός του «Black Mirror», λέει ότι χρησιμοποίησε το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT για να γράψει ένα επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Netflix, αλλά το τελικό προϊόν δεν τον εντυπωσίασε. «Έχω παίξει λίγο με το ChatGPT», δήλωσε ο Μπρούκερ στο Empire σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Η βρετανική σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα το 2011, διερευνά συχνά το πώς η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία. «Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πληκτρολογήσω “δημιουργώ επεισόδιο του Black Mirror'” και μου βγαίνει κάτι που, με την πρώτη ματιά, φαίνεται καλό, αλλά με τη δεύτερη ματιά, είναι χάλια», συνέχισε ο Μπρούκερ.

«Το μόνο που έκανε ήταν να κοιτάξει όλες τις περιλήψεις των επεισοδίων του Black Mirror και να κάνει ένα είδος ανάμειξης. Όμως, αν ψάξεις λίγο βαθύτερα, θα πεις: «δεν υπάρχει πραγματικά καμία πρωτότυπη σκέψη εδώ», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το nypost.com.

Η 6η σεζόν του «Black Mirror» κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουνίου στο Netflix. Οι Salma Hayek, Michael Cera, Aaron Paul, Josh Hartnett και Kate Mara θα εμφανιστούν σε αυτή τη σεζόν, η οποία αποτελείται από πέντε επεισόδια.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα σενάρια του Χόλιγουντ είναι ένα από τα ζητήματα που έθεσαν τα μέλη της Συντεχνίας Σεναριογράφων της Αμερικής, που απεργούν εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, η έκθεση ενός μαθητή γυμνασίου έγινε πρόσφατα viral, αφού ο δάσκαλός του συνειδητοποίησε ότι είχε γραφτεί από το ChatGPT. Ο δάσκαλος πήρε έναν κίτρινο μαρκαδόρο και χρωμάτισε μια συγκεκριμένη γραμμή. «Ως γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, δεν έχω προσωπικές προσδοκίες ή απόψεις», έγραφε το ChatGPT στο δοκίμιο.