Σε αποκαλύψεις για την επιτυχημένη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» προχώρησε ο ηθοποιός Γιάννος Περλέγκας ή αλλιώς ο τηλεοπτικός Στέλιος.

Τον Γιάννο Περλέγκα που γνωρίσαμε ως αυστηρό και σκληρό Στέλιο Διαμάντη φιλοξένησε ο Θάνος Αλεξανδρής στο podcast «Αυτή η νύχτα μένει» στο pod.gr.

Προερχόμενος από θεατρική οικογένεια, ο πατέρας του ήταν ο ηθοποιός Τίμος Περλέγκας και η μητέρα του η Αριστέα Ελληνούδη δημοσιογράφος και πρώην ηθοποιός, δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Στα 12 του χρόνια έχασε τον πατέρα του και ως μοναχοπαίδι αναπτύχθηκε μια έντονη σχέση με τη μητέρα του που ήταν «καταπιεστική αλλά και απελευθερωτική ταυτόχρονα». 19 ετών βρέθηκε πάνω στη σκηνή γυμνός υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Βογιατζή στην παράσταση «Καθαροί πια». Η γνωριμία με αυτόν τον μεγάλο θεατράνθρωπο που «λειτούργησε σαν προέκταση της μάνας μου, ήταν το ίδιο αυστηρός και ένιωθα οικεία», τον καθόρισε.

«Θα ξαναδούμε την Αγλαΐα»

«Πέρασαν σχεδόν 23 χρόνια για να βγω στην τηλεόραση» όπως λέει, όμως φέτος τον απολαμβάνουμε ως διοικητή της αστυνομίας στην αγαπημένη σειρά. «Ο Στέλιος θα μας εκπλήξει πολύ με τη συμπεριφορά του στα επεισόδια που μένουνε και θα ξαναδούμε την Αγλαΐα» αποκαλύπτει.

Ο κόσμος, όπως είπε, δεν τον αναγνωρίζει εύκολα γιατί δεν του αρέσει η έκθεση και προτιμά να μιλά μέσα από τη δουλειά του. Για την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά λέει «γεννημένος επί ‘81 δεν μπορώ να έχω ζήσει αυτά που έζησες εσύ, αλλά πολιτιστικά και ιστορικά μπορώ να πω ότι τη γνωρίζω αυτή την εποχή, είμαι με έναν τρόπο προϊόν της» και συμπληρώνει ότι το 2023 είναι πιο συντηρητικό από το 1984.

Μιλά με μεγάλη αγάπη για το ρεμπέτικο τραγούδι και την μπάντα του «Ραστ Χιτζάζ», αποκαλύπτει πόσο του αρέσει να παίζει μουσική σε πανηγύρια και δηλώνει κατάσκοπος της μουσικής και όχι μουσικός ή τραγουδιστής. Ενώ θυμάται «η μαμά μου κλείδωνε το πιάνο άμα έπαιζα Τσιτσάνη και δεν έπαιζα Σοπέν, γιατί έπρεπε να γίνω πολύ καλός πιανίστας.»

Το τελευταίο μέρος της συνέντευξης είναι «μιούζικαλ» όπως λέει ο Θάνος. Ο Γιάννος παίζει κιθάρα και τραγουδάνε μαζί αγαπημένα ρεμπέτικα.

O Θάνος Αλεξανδρής και ο Γιάννος Περλέγκας

Ακούστε το απολαυστικό podcast: alphatv.gr.