Στην εκπομπή «Ελένη» της Τετάρτης (17/5) η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της, συζήτησαν και την είδηση που έγινε γνωστή από την ίδια την Μαρία Αναστασοπούλου ότι έπεσε θύμα κλοπής. Με ανάρτησή της τις προηγούμενες ημέρες στα social media η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του «Καλημέρα Ελλάδα» γνωστοποίησε στους διαδικτυακούς της φίλους πως της έκλεψαν το κινητό της τηλέφωνο στην περιοχή της Κηφισιάς, κατά την πρωινή της έξοδο.

«Πρωινός καφές στην Κηφισιά. Νεαρός πλησιάζει το τραπέζι ζητώντας χρήματα. Φεύγοντας παίρνει και το κινητό μου», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Αναστασοπούλου και αποκάλυψε στη συνέχεια τον διάλογο που είχε, όταν επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας, για να ζητήσει ακύρωση του Web-banking.

Γεια σας, επειδή μου έκλεψαν το κινητό μου, μπορείτε να μου κλειδώσετε το web-banking;

Λυπάμαι, όχι. Πρέπει να με καλέσετε από το κλεμμένο σας γιατί αυτό έχουμε καταγεγραμμένο στην τράπεζα.

– Ευχαριστώ πολύ.

– Γεια σας.

Σοκαρισμένη η Ελένη Μενεγάκη από το θέμα που «έπαιξε» διηγήθηκε στους συνεργάτες της μία προσωπική της εμπειρία, η οποία χρονικά έλαβε χώρα λίγο πριν το Πάσχα.

Η παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι παραλίγο να πέσει θύμα απάτης με ένα από τα γνωστά μηνύματα που αποστέλλουν επιτήδειοι για να υπεξαιρούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Η Ελένη Μενεγάκη ανέφερε: «Με το θέμα των τραπεζών και των καρτών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί πραγματικά δεν σταματάνε να βρίσκουν τρόπους, διάφοροι επιτήδειοι να μας παίρνουν χρήματα. Λίγο πριν κλείσουμε για Πάσχα, μου ήρθε ένα μήνυμα που έλεγε “έχετε να παραλάβετε ένα δέμα από τα ΕΛΤΑ”» ανέφερε αρχικά και συνέχισε λέγοντας ότι στο sms της επισήμαναν ότι έπρεπε να πληρώσει για να παραμείνει το δέμα στο πρακτορείο.

«Ήμουν από τους πρώτους που το έπαθα. Το διάβασα και εκείνη την ώρα κομπλάρεις και λες ότι κάποιος από όλους μας θα έχει παραγγείλει κάτι. Έλεγε λοιπόν το μήνυμα “επειδή για να σας το κρατήσουμε πάνω από 2 ημέρες θα σας χρεώνουμε με ένα ποσό – που ακούγεται μικρό – τύπου 1,75 ευρώ. Αν πας στον αποστολέα, βλέπεις κάτι αλαμπουρνέζικα κι επίσης βλέπεις από κάτω 1000 ονόματα. Είναι πάρα πολύ εύκολο να την πατήσεις, ειδικά όταν βλέπεις μικρά ποσά» τόνισε η Ελένη Μενεγάκη.