Καλεσμένη στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» της Σοφίας Αλιμπέρτη βρέθηκε την Τετάρτη (26/4) η Κάτια Ταραμπάνκο. Το γνωστό μοντέλο μίλησε για την ψωρίαση, το αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετωπίζει από τα 14 της και πώς την έχει επηρεάσει στην καθημερινότητά της.

«Είναι ταμπού στην εποχή μας. Πρέπει αυτή η λέξη να συνδεθεί απλά με κάτι που είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται. Είναι δικό μου, είναι μόνο σε μένα και δυστυχώς μερικές φορές έρχεται και φεύγει όποτε αυτό θέλει. Είναι αυτοάνοσο και δεν μεταδίδεται», τόνισε αρχικά η Κάτια Ταραμπάνκο.

«Εμένα μου εμφανίστηκε πρώτη φορά στα 14, όταν έπεσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Είχα παντού, με αποτέλεσμα αυτό να είναι ένα αντιαισθητικό θέαμα και είχα και τη φαγούρα. Ήμουν και στην εφηβεία μου, στα πρώτα βήματα του μόντελινγκ», περιέγραψε στη συνέχεια.

«Με το που βγήκε πρώτη φορά η ψωρίαση κατευθείαν το επικοινώνησα στους γονείς μου. Εγώ ήμουν με τον πατέρα μου ταξίδι με ιστιοπλοϊκά στο Αιγαίο, δούλευα. Πίστεψε ότι είναι αλλεργία από τον ήλιο. Είναι αλλεργία από τη θάλασσα. Δεν έδωσα σημασία. Με το που γύρισα στην Αθήνα άρχισα να το ψάχνω γιατί άρχισε και απλωνόταν. Δεν ήταν μόνο στους αγκώνες και στα άκρα που είναι το κλασικό, ήταν παντού, ήταν ιδιαίτερο, περίεργο. Με αποτέλεσμα να τρέχουμε από γιατρούς σε γιατρούς, δερματολόγους. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς ήταν. Μετά εξαφανίστηκε μόνο του με κάτι κρέμες. Σταγονοειδής ψωρίαση, έτσι μου το είχαν πει» πρόσθεσε.

«Η επόμενη φορά που εμφανίστηκε ήταν μετά το ταξίδι μου στην Ινδία ήμουν 19. Είχα πάρει 12 κιλά, οπότε το πυροδότησε. Επειδή πήγαινα σε γιατρούς για 6 μήνες ήμουν off από τη δουλειά. Γιατί είναι φυσιολογικό ένας φωτογράφος να μη θέλει να κάνει ρετούς σε ένα σώμα γεμάτο σπυράκια. Με βοήθησε η ομοιοπαθητική, με κάτι σταγόνες που είχα βρει. Κάπως έτσι πέρασε. Ήμουν χάλια ψυχολογικά. Ήταν καλοκαίρι και ήμουν με κλειστά ρούχα, γιατί οι μισοί μου έλεγαν ότι δε πρέπει να με βλέπει ο ήλιος και οι άλλοι μισοί ότι πρέπει να πηγαίνω στη θάλασσα. Έβλεπα και τα βλέμματα του κόσμου, πέρναγα από τον δρόμο και με κοιτάγανε. Δεν πήγαινα σε casting», εξομολογήθηκε για τη δεύτερη φορά που αντέδρασε ο οργανισμός της εμφανίζοντας το αυτοάνοσο.

Όπως εξήγησε, εδώ και 7 χρόνια η ψωρίαση δεν την έχει ενοχλήσει ενώ όπως είπε πήγε και σε ψυχολόγο.

«Έχει να με πιάσει από τα 19 μου και είμαι 26. Παίζει ρόλο και η διατροφή, προσπαθώ να προσέχω, τα κιλά μου να μην έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, θέλει μια παρακολούθηση. Σε ψυχολόγο πήγα πολύ αργότερα. Είμαι alert μήπως ξανασυμβεί. Τώρα είναι όλα καλά, αυτό μου έχει πει ο ψυχολόγος μου να λέω. Και να τύχει it’s ok», παραδέχτηκε και κλείνοντας με πολύ χιούμορ, έστειλε το δικό της μήνυμα για όσους κοιτάζουν περίεργα αλλά και για όσους παλεύουν με την ψωρίαση: «Έχουμε ψωρίαση, τι να κάνουμε; Απλά ξυνόμαστε!» ανέφερε.