Σε ένα ιδιαίτερο Mystery Box κλήθηκαν οι παίκτες του MasterChef να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους δυνάμεις το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (10/4) στο νέο επεισόδιο του ριάλιτι μαγειρικής. Ο Γιώργος Πορφύρης, ως νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας, είχε για ακόμη μια φορά τα πλεονεκτήματα της δοκιμασίας στη διάθεσή του και για αυτό προτίμησε αφενός να ανέβει ο ίδιος στον εξώστη και αφετέρου να μοιράσει τον χρόνο στους συμπαίκτες του όπως εκείνος θεωρούσε καλύτερα (30 και 60 λεπτά και με υλικά από μίνι μάρκετ). Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, μάλιστα δεν σταμάτησε να μασουλάει από τα προϊόντα που υπήρχαν στα κουτιά σε σημείο που ν’ αρχίσει να ανησυχεί μήπως δεν προλάβει την… τουαλέτα.

Κάποιοι διαγωνιζόμενοι τώρα, όπως ο Άγγελος πίστεψαν πως έφτιαξαν μια πολύ καλή προσπάθεια, με αποτέλεσμα το αρνητικό σχόλιο που δέχτηκε από τους κριτές να τον ενοχλήσει εντόνως και να προχωρήσει σε μια απάντηση που και καλά έδειχνε το αντίθετο «Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, δε θα τρελαθώ γι’ αυτό – Απόψεις είναι αυτές».

Κάποιοι άλλοι δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα με τον λιγοστό χρόνο στη δοκιμασία με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν αδύναμες προσπάθειες στους τρεις κριτές του MasterChef. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Νίκος Κοντός, ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν τον αντιπροσώπευε το πιάτο που ετοίμασε στην κουζίνα του ριάλιτι μαγειρικής.

Παστέλι φιστίκι, crumble από πουράκια, δαμάσκηνο και γκρανόλα με toasted croissant ετοίμασε ο νεαρός μάγειρας με το αποτέλεσμα όμως να απογοητεύει τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά. «Συμφωνώ απόλυτα με τη λέξη κολατσιό (σ.σ. που χρησιμοποίησε ο Πάνος Ιωαννίδης για το πιάτο του). Θα το χαρακτήριζα και κάτι χειρότερο αλλά τέλος πάντων. Είναι χάλια, χάλια, χάλια».

«Το μόνο που θεωρώ ότι έχει πάει καλά είναι το παστέλι. Τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι χάλια. Τίποτα σήμερα, μηδέν. Μόνο το παστέλι» ομολόγησε ο Μότο Μότο μιλώντας στην κάμερα του MasterChef για τη νέα του γαστρονομική προσπάθεια στο MasterChef.

Μάλιστα, ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν δίστασε να εκφράσει τον προβληματισμό του για το αν θα έπρεπε να δοκιμάσει έστω το συγκεκριμένο πιάτο με τον Μότο Μότο να τον παροτρύνει να το κάνει. «Επειδή έχουμε φάει πολλή ζάχαρη, πιστεύεις ότι πρέπει να δοκιμάσουμε; Έχει νόημα;» αναρωτήθηκε αρχικά ο σεφ και κριτής του MasterChef για να προχωρήσει στη συνέχεια σε μια μικρή δοκιμή στο πιάτο του Μότο Μότο.

Όπως κατάλαβε και ο ίδιος η προσπάθειά του ήταν ανάμεσα στις χειρότερες και μαζί με τους Θοδωρή, Ηλία και Στέλλα οι τέσσερίς τους τέθηκαν υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Όπως τους είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς ο διαγωνισμός προχωράει και κάθε εβδομάδα θα αποχωρούν δυο.

Ο νικητής του Mystery Box

Στην αντίπερα όχθη, ο Στέφανος, η Μαρία Μπέη, η Μαρία και ο Αλέξανδρος είχαν σε αυτή τη δοκιμασία τις καλύτερες προσπάθειες.

Σύμφωνα όμως με τους κριτές νικητής του Mystery Box αναδείχτηκε ο Στέφανος. O διαγωνιζόμενος κέρδισε και 1.000 ευρώ.