«Τα πράγματα από εδώ και πέρα θα εξελιχθούν πολύ γρήγορα. Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά πλησιάζουμε στους προημιτελικούς», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς και καλωσόρισε τους top 14 στην κουζίνα του MasterChef 2023 στο επεισόδιο της Μεγάλης Δευτέρας (10/4).

Ο Γιώργος Πορφύρης, ως νικητής του Test Δημιουργικότητας, είχε για ακόμη μια φορά τα πλεονεκτήματα της δοκιμασίας στη διάθεσή του.

O Γιώργος μπορούσε αν ήθελε να μη μαγειρέψει και να ανέβει στον εξώστη εξασφαλίζοντας τη θέση του στους top 13, επιλέγοντας παράλληλα σε ποιους θα έδινε 30 και σε ποιους 60 λεπτά μαγειρικής.

Ο νεαρός σεφ επέλεξε να μείνει στον εξώστη δίνοντας 30 λεπτά σε αυτούς που κέρδισαν την περασμένη εβδομάδα στην ατομική δοκιμασία μονομαχίας και 60 λεπτά στους ηττημένους.

Οι παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους 30 λεπτά βγήκαν εκτός κουζίνας και οι υπόλοιποι σήκωσαν το Mystery Box.

To Mystery Box έκρυβε εκπλήξεις μιας και οι επίδοξοι σεφ έπρεπε να ετοιμάσουν ένα εστιατορικό πιάτο με…επεξεργασμένα υλικά.

Για την ακρίβεια, κάθε παίκτη περίμενε ένα κουτί που από κάτω έκρυβε υλικά από μίνι μάρκετ και το ζητούμενο ήταν με αυτά να δημιουργήσουν οι ευφάνταστοι σεφ νόστιμα και έξυπνα πιάτα.

Τα καλούδια των κουτιών άνοιξαν την όρεξη του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ο οποίος στην καθιερωμένη του βόλτα στους πάγκους δεν σταμάτησε να «μπουκώνει» φαγητό, αλλά και να ζητά από τους παίκτες να ανταλλάξουν μαζί του λιχουδιές.

Μάλιστα ο θείος Λεό άρχισε να ανησυχεί μήπως και δεν προλάβει την τουαλέτα μετά από όλα αυτά που έφαγε κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Το αρνητικό σχόλιο των κριτών ενόχλησε τον Άγγελο

Ο Άγγελος κατάφερε να ετοιμάσει ένα πολύ προσεγμένο πιάτο και αρκετά γευστικό. Οι τρεις κριτές ενθουσιάστηκαν με την προσπάθειά του, τονίζοντας πως αυτή τη φορά δε βρήκαν κάτι… «περίεργο» στο πιάτο του.

«Η επιλογή να αφήσεις ινδοκάρυδο μέσα στο παγωτό δε βοηθάει στο να παγώσει πολύ, αλλά και στην υφή. Είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, αλλά έχουμε μια αδυναμία που έχει να κάνει με το παγωτό. Ευτύχημα είναι ότι δε βρήκαμε κάτι που να χαρακτηρίσουμε “παιδικό” λάθος», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Δε θα τρελαθώ γι’ αυτό. Είναι απόψεις αυτές στη μαγειρική. Μπορεί να έδινες σε κάποιον άλλον αυτό το παγωτό και να του άρεσε. Δεν είμαι αρκετά δημιουργικός; Δεν είμαι καλός για τον διαγωνισμό; Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πλέον. Δεν πιστεύω ότι δεν προσπαθώ. Μπορεί να είμαι αυτός που κάνει πάντα τα παιδικά λάθη», ανέφερε on camera o Άγγελος φανερά ενοχλημένος.