Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης (20/10) στο πλατό του «The 2Night Show» τον Γιάννη Ζουγανέλη. Ο αγαπημένος ηθοποιός και συνθέτης μίλησε για την ισοπέδωση της εποχής και τη μάχη που δίνει ενάντια στο κακό.

Πώς αισθάνεται για τα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στην προσωπική ζωή της κόρης του Ελεονώρας, κάνοντας λόγο είτε για ρήξη είτε για χωρισμό στον γάμο της με τον δικηγόρο Σπύρο Δημητρίου;

«Τα δημοσιεύματα που αφορούν gossip θέματα, δεν με αγγίζουν και το λέω με όλη μου την καρδιά. Ποτέ δεν συνέβη αυτό. Κι εγώ πολλές φορές παρορμητικά έχω κάνει κάποια λάθη, όταν ακούω να λέγονται ανούσια πράγματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση, λίγο με απασχολεί», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Και πρόσθεσε: «Δεν με απασχολεί γιατί γράφονται για το παιδί μου, με απασχολεί γιατί είναι είναι η κοινωνία έτσι και όλη αυτή η συνέπεια της καθημερινότητάς μας που την πληρώνουμε είναι γιατί -εγώ το επικοινωνώ συνέχεια αυτό- κέρδισε το κακό μέσα από τον ατομισμό. Ο ατομισμός είναι ένα πράγμα που βολεύει την μαζικότητα. Μπορείς έναν ατομιστή να τον κάνεις ότι θέλεις, έναν μοναδικό δεν τον κάνεις ότι θέλεις», απάντησε ο Γιάννης Ζουγανέλης για όσα γράφονται για την προσωπική ζωή της κόρης του και τις φήμες χωρισμού.

Πώς αισθάνεται που ο κόσμος δεν γνωρίζει το μουσικό του έργο και την υποψηφιότητά του στα βραβεία Grammy;

«Η εικόνα μου δεν έχει σχέση με τη μουσική μου. Ο κόσμος θέλει να γελάσει μαζί μου ελπίζω ότι δεν χαχανίζει. Το δέχομαι απλά εύχομαι να ήξεραν το έργο μου, να το ήξεραν αυτό οι Έλληνες, γιατί εγώ είμαι ελληνοκεντρικός» δήλωσε.

Τι θα ήθελε να πει σαν πατέρας στους trappers;

Εξηγώντας γιατί είχε μιλήσει απαξιωτικά για την τραπ μουσική ο Γιάννης Ζουγανέλης είπε: να τα κατευθύνω σε μία άλλη οδό. Δεν διανοούμαι τέχνη με ναρκωτικά, όπλα, φαλλοκρατία. Αποδέχομαι τη ραπ. Το κίνημα των ράπερς ήταν η συνέχεια της soul με λόγο και αντιεξουσιαστικό. Υπερασπίστηκαν τις γυναίκες, του ομοφυλόφιλους, όλους τους διαφορετικούς».

Μιλώντας για τα πρόσωπα που έφυγαν από την ζωή, και τα οποία τον σημάδεψαν βαθιά, όπως ο Νικόλας Άσιμος, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, αλλά και ο αγαπημένος του φίλος Σάκης Μπουλάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κουράστηκα να πονάω με τα «φευγιά» των ανθρώπων. Ο Σάκης ήταν ένας καθοριστικός άνθρωπος στη ζωή μου. Όταν παρακμάζει το σώμα και δεν υπάρχει σθένος, ενδεχομένως να είναι και λύτρωση, δεν είναι ωραίο ο άλλος να ζει για εμάς»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο «Μπακαλόγατος», ερμηνεύοντας τον ρόλο του Ζήκου.