Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς «Η γη της ελιάς» ίδαμε πως: Ο Φίλιππος, ταραγμένος από τη συμπεριφορά τής Κατερίνας, ζητά τη συμβουλή του Λυκούργου και του Στάθη για το πώς να χειριστεί την κατάσταση. Και οι δύο του λένε να μην το πει στη Βασιλική. Ο Αλέξης σαμποτάρει την εκδρομή του Χρήστου και της Μυρτάλης, και το ζευγάρι αναγκάζεται να την ακυρώσει. Η Μυρτάλη ξεσπά τα νεύρα της στην Ισμήνη και οι δυο συνεργάτιδες δεν θα αργήσουν να μαλώσουν.

Ο Στάθης εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση απέναντι στην Εύα και η Βασιλική τής προτείνει να κάνει υπομονή. Ο Λυκούργος αποφασίζει να προχωρήσει τα σχέδια του γάμου του με τη Χάιδω, αλλά μία συνάντηση με τη Ράινα τινάζει στον αέρα την οικογενειακή του ησυχία. Η Ασπασία βλέπει τον Θανάση σε τρυφερό ενσταντανέ με την Αναστασία.

Ο Κωνσταντίνος ζητά για μια ακόμα φορά από τον Δημοσθένη να τον αποδεσμεύσει από τις παρανομίες. Η Κατερίνα νιώθει τον κλοιό να στενεύει και ζητά από τους συνεργάτες της να επισπεύσουν την απαγωγή.

Τι θα δούμε όμως απόψε στη «Γη της ελιάς» στις 21:00 στο Mega;

Η Χάιδω βρίσκει προκλητική την παρέα που κάνει ο Λυκούργος με τη Ράινα και οι δυο τους καβγαδίζουν πολύ άσχημα. Η Ασπασία συμβουλεύει την Αρετή να διερευνήσει την ενδεχόμενη σχέση του Θανάση με την Αναστασία. Η Αντιγόνη εξομολογείται στην Εύα την προσωπική της ιστορία με τη μικρή Αγγελική και η Εύα της προτείνει να κάνει την καρδιά της πέτρα και να μην αποκαλύψει την αλήθεια στο παιδί. Η Χάιδω, ο Φίλιππος και η Βασιλική ξυπνούν και δεν βρίσκουν την Κατερίνα εκεί. Στη διάρκεια της αναζήτησής της, ανακαλύπτουν πως δεν είναι άρρωστη και πως συνέχιζε να κάνει χρήση ναρκωτικών. Ο Ισίδωρος ενημερώνει τη Χάιδω ότι η Κατερίνα μετέφερε ένα τεράστιο ποσό από τις δωρεές σε άλλο λογαριασμό. Ο Φίλιππος συνειδητοποιεί ότι το μωρό κινδυνεύει και επιστρέφει στο σπίτι έντρομος.