Με το τηλεκοντρόλ στο χέρι ήταν οι τηλεθεατές το βράδυ της Δευτέρας ώστε να μπορέσουν να δουν όσο το δυνατόν περισσότερες πρεμιέρες μπορούσαν. Έρωτας Φυγάς, Άγρια Γη, Σασμός, Ο Παράδεισος των Κυριών, GNTM, η Γη της Ελιάς, Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος, Εκτός Υπηρεσίας, Παγιδευμένοι και Γλυκάνισος είχαν πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας (19/09) με τους τηλεθεατές να θέλουν να πάρουν μια… γεύση από όλα.

Η μάχη της τηλεθέασης σκληρή και δύσκολη. Και φυσικά, όπως σε κάθε μάχη, ο νικητής είναι μόνο ένας.

Τι επέλεξαν όμως οι τηλεθεατές για να περάσουν ένα χαλαρό βράδυ και ποιο πρόγραμμα κράτησε συντροφιά σε περισσότερους;

Η απογευματινή ζώνη

O «Έρωτας Φυγάς» του Open είναι μια δραματική σειρά εποχής η οποία έκανε πρεμιέρα στις 17:45 και ταξίδεψε τους τηλεθεατές στη δεκαετία του ’50 και συγκέντρωσε το 5,8% του δυναμικού κοινού των τηλεθεατών και το 6,1% του γενικού συνόλου.

Από την άλλη, στον ΣΚΑΪ, οι τηλεθεατές είδαν την ιστορία της «Άγριας Γης» να ξεκινά στις 18:50, και βρέθηκαν στο παρελθόν και συγκεκριμένα, 28 χρόνια πριν, εκεί που άρχισαν όλα. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς συγκέντρωσε το 4,7% του δυναμικού κοινού και το 10,3% του γενικού συνόλου.

Η prime time

Πιο σκληρή και… αδυσώπητη ήταν η μάχη της prime time. Ο «Σασμός» επανήλθε στον «αέρα» του Alpha το βράδυ της Δευτέρας (19/09) με το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου και τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στη σύλληψη του Μαθιού αλλά και την αντίδραση της Βασιλικής. Η σειρά βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης καθώς συγκέντρωσε το 32,2% του δυναμικού κοινού και το 30,7% του γενικού συνόλου.

Η δεύτερη θέση είναι λίγο… μπερδεμένη αφού το δυναμικό κοινό προτίμησε να παρακολουθήσει τον «Παράδεισο των Κυριών» του Alpha ενώ το γενικό σύνολο έδειξε να θέλει να τα.. ταξιδέψει στη Μάνη με τη «Γη της Ελιάς».

Συγκεκριμένα, ο «Παράδεισος των Κυριών» συγκέντρωσε το 18,7% του δυναμικού κοινού και το 19,4% του γενικού συνόλου. Η «Γη της Ελιάς» του Mega σημείωσε 16,7% στο δυναμικό κοινό και 25% στο γενικό σύνολο.

Πρεμιέρα όμως το βράδυ της Δευτέρας είχε και ο διαγωνισμός μόδας του Star Channel, GNTM. Γυναίκες κάθε ηλικίας δήλωσαν συμμετοχή και προσπαθούν να διεκδικήσουν τον χώρο τουςς στον κόσμο της μόδας. Οι ιστορίες του επίδοξων μοντέλων αλλά και οι εντάσεις ανάμεσα στους κριτές, συγκέντρωσαν το 18,3% του δυναμικού κοινού και το 13,2% του γενικού συνόλου.

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξανά τους τηλεθεατές μέσα από την συχνότητα και… απάντηση πήρε από το 13,6% του δυναμικού κοινού και από το 14,7% του γενικού συνόλου.

Στον «Κάβουρα», το νησί όπου διαδραματίζεται η σειρά «Εκτός Υπηρεσίας»… ταξίδεψαν το 9,6% του δυναμικού κοινού και το 8,9% του γενικού συνόλου των τηλεθεατών.

Νότης Μηταράκης

Σε ότι αφορά τη νέα σειρά «Παγιδευμένοι» στην οποία έκανε και guest εμφάνιση ο Νότης Μηταράκης στο πρώτο επεισόδιο, συγκέντρωσε το 9,5% του δυναμικού κοινού και το 9,7% του γενικού συνόλου.

Τη μυρωδιά του… «Γλυκάνισου» και τον έρωτα του Στρατή και της Ραζάν μέσα από την νέα σειρά του ΣΚΑΪ επέλεξε το 3,4% του δυναμικού κοινού και το 4,5% του γενικού συνόλου ενώ την ίδια ώρα οι χρήστες του twitter τόνιζαν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα «πρέπει να κάνει τηλεθέαση».