Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πολλάκις γίνει θέμα επιστημονικής μελέτης και ανάλυσης. Ωστόσο, αυτή τη φορά μια ψυχολόγος – ψυχομέτρης, η Εύα Φουντουλάκη, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να… κλωνοποιηθεί.

Και μπορεί, δε, ακόμη η επιστήμη να μην έχει φτάσει στο σημείο της κλωνοποίησης ανθρώπων, υπάρχουν, όμως, κομμάτια που θα μπορούσαν να… αντιγραφούν από άλλους αθλητές όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Η Δική» στον τηλεοπτικό σταθμό Open Tv το βράδυ της Δευτέρας (12/9).

Πιο συγκεκριμένα η κυρία Φουντουλάκη δήλωσε πως ενώ δεν μπορεί ν’ αποκαλύψει αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει περάσει από ψυχομετρικά τεστ υπό την επίβλεψή της, όπως έχουν κάνει άλλοι κορυφαίοι αθλητές στην Ελλάδα, «αλλά μιλώντας για τον Αντετοκούνμπο μπορώ να σας πω ότι μπορούμε να τον “κλωνοποιήσουμε”».

Με ποιον τρόπο υπερασπίζεται ότι μπορεί να συμβεί αυτό; «Μπορούμε να χορηγήσουμε το τεστ στον Αντετοκούνμπο, να χαρτογραφήσουμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του και κάθε καινούριο άτομο το οποίο θα κάνει το ψυχομετρικό τεστ να συγκρίνεται με τον Αντετοκούνμπο». Έτσι, υποστηρίζει οι ομάδες θα μπορούν να έχουν στις τάξεις τους «κλώνους» του «Greek Freak» κι αν όχι σωματικά τότε ψυχολογικά και νοητικά.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με άλλους κορυφαίους αθλητές και στο ποδόσφαιρο όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» και των Μιλγουόκι Μπακς, παραμένει ένας και μοναδικός και επιστρέφει στη δράση απόψε (13/9, 21:30) καθώς η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει στο Βερολίνο την οικοδέσποινα Γερμανία στην προημιτελική φάση του Eurobasket.

Η Ελλάδα έχει ακόμη μια προπόνηση σήμερα προτού ριχτεί στη… μάχη με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα της Ισπανίας με τη Φινλανδία. Μιλώντας για το παιχνίδι με τους Γερμανούς, ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης τόνισε ότι δεν θα δούμε κάποιο διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από την ομάδα του, αλλά υπογράμμισε πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στον ήδη υπάρχοντα.