Καλεσμένη στο Open και στην εκπομπή «Εμείς» με την Ίνα Ταράντου ήταν το απόγευμα της Παρασκευής (9/9) η Αθηνά Μαξίμου. Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης, η Αθηνά Μαξίμου, έδειξε από νωρίς την καλλιτεχνική της φλέβα. Αποφοίτησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το 1999 κατέβηκε στην Αθήνα για την ταινία «Αυτή η νύχτα μένει», που της χάρισε και το πρώτο της βραβείο, αλλά και τη γνωριμία με τον μετέπειτα σύζυγό της Αιμίλιο Χειλάκη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα ησυχαστήριο στα Κύθηρα που υπεραγαπούν!

Για αυτή την αγάπη της για τα Κύθηρα μίλησε στην Ίνα Ταράντου η Αθηνά Μαξίμου, η οποία δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή της όταν είδε το μήνυμα φίλου της από το νησί, αλλά και της μητέρας της, που διηγήθηκε ιστορίες από τα παιδικά της χρόνια, ενώ αποκάλυψε και πώς προέκυψε το επώνυμο Μαξίμου.

Μίλησε για τον ρόλο της Μήδειας, με τον Αιμίλιο Χειλάκη να παρεμβαίνει και να εκφράζει τον θαυμασμό του για την σύντροφό του, με εκείνη να του απαντά: «Έχεις πλουτήνει τη ρίζα μου στη ζωή».

Η εκπομπή της επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και η Αθηνά Μαξίμου δεν έκρυψε την συγκίνησή της.

Ο καλός της φίλος, Σπύρος Κασιμάτης, μίλησε στην εκπομπή εκφράζοντας την αγάπη του για την ηθοποιό.

«Το πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου, έτσι είναι χαρακτηρισμένη από τον κόσμο. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ξέρουμε την Αθηνά. Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι «πρόβλημα» γιατί εμφανίζεται κάθε φορά με κομμώσεις – παρουσιάσεις από τα έργα που παίζει.

Τη μία «Ταρτούφος» την άλλη «Ακύλας».

Τους αγαπάμε πολύ. Μας έχουν στηρίξει απίστευτα και χρωστάμε πάρα πολλά σε αυτά τα δύο παιδιά», ανέφερε ο «καπετάνιος» του νησιού.

Ορμώμενη από την αγάπη που της δείχνουν, η ίδια θέλησε να κάνει μια επισήμανση.

«Εμείς οι άνθρωποι λέμε πολλές φορές ότι θέλουμε να μας αγαπάνε. Αλλά εγώ καθώς περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνω λέω μέσα μου ότι με νοιάζει να με σκέφτονται με αγάπη».

Για πρώτη τώρα φορά, η μητέρα της μίλησε δημόσια την κόρη της και το πόσο υπερήφανη νιώθει για όσα έχει κάνει αλλά αποκάλυψε για πρώτη φορά το πραγματικό επίθετό της.

«Δεν ανησύχησα ποτέ για την Αθηνά και πριν και μετά την εφηβεία. Ήξερα πάντα τις παρέες της. Ήταν ένα παιδί από μικρό πολύ γήινη. Τις πρώτες φορές που απήγγειλε ποίημα, όλα τα παιδιά γελούσαν αλλά μετά επικρατούσε μια απόλυτη σιγή.

Επειδή ήταν το πρώτο παιδί της παρέας την φωνάζαμε «Μπουμπουρίτσα» που της το είχε βγάλει ο πατέρας της.

Έτσι βγήκε και το επίθετό της, επειδή τον πατέρα της τον λέγανε Μάξιμο. Το κανονικό της επίθετο ήταν Τσαμκοσόγλου», είπε η μητέρα της.

Και πρόσθεσε: «Από το σχολείο δεν μπορούσε να το πει κανείς σωστά και μια καθηγήτριά της, της είπε να το κάνει Μαξίμου.

Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνει, πώς το κάνει. Ο Αιμίλιος με την Αθηνά είναι αυτό που λέμε “κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”».

Στον αέρα της εκπομπής βγήκε να μιλήσει και ο σύζυγός της, Αιμίλιος Χειλάκης, που τον απολαύσαμε μέσα από τον ρόλο του «Ακύλα» στις «Άγριες Μέλισσες».

«Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο τόσα χρόνια και φέτος ξεδίπλωσε όλες τις δυνατότητές της.

Κάθομαι και την παρατηρώ και παρατηρώ πώς έχει αναλάβει τις σκηνοθετικές οδηγίες, πώς τις έχει εξελίξει και πώς έχει γίνει “δικές σας”. Η Αθηνά παίζει για το κοινό και όχι για τον εαυτό της.

Έχω εμπιστοσύνη στη γνώμη της και η γνώμη της είναι σπουδαία«, είπε με τρυφερότητα ο Αιμίλιος Χειλάκης.