Την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση, μετά την πανδημία του κορονοϊού, με αφορμή τη νέα τηλεοπτική σεζόν που μόλις ξεκίνησε πραγματοποίησε η ΕΡΤ στον κήπο του Ραδιομεγάρου όπου υποδέχθηκε εκπροσώπους του Τύπου αλλά και τους συντελεστές εκπομπών και σειρών.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και ασκών χρέη διευθύνοντος συμβούλου, Κωνσταντίνος Ζούλας ο οποίος θέλησε να πει δυο λόγια για το «θηρίο που ξύπνησε» αλλά και την πορεία της δημόσιας τηλεόρασης.

«Όταν πριν από ακριβώς τρία χρόνια –τέτοια εποχή– διέρρευσε στον Τύπο ότι όχι μόνον είμαι υποψήφιος να αναλάβω την προεδρία της ΕΡΤ, αλλά ότι αυτό ήταν πρωτίστως μια δική μου επιθυμία, οι κοντινοί μου φίλοι με πήραν τηλέφωνο διερωτώμενοι -χωρίς να μου το πουν ευθέως- αν είμαι αφελής ή τρελός. Άλλος μου είπε ότι αυτό το καράβι είναι δυσκίνητο» ανέφερε αρχικά ο κ. Ζούλας.

Μιλώντας για το «απωθημένο» του όπως το χαρακτήρισε, από την εποχή που ήταν εργαζόμενος στην ΕΡΤ, είπε πως ένιωθε ότι «το προσωπικό αδικείται κατάφορα» και πρόσθεσε: «Ήταν τέτοια η διαχρονική απαξίωση των ανθρώπων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που, πιστέψτε με για πολλά χρόνια -και δεν αναφέρομαι μόνον στα τελευταία μετά την επαναλειτουργία της- οι εργαζόμενοι -και οι μόνιμοι και οι συμβασιούχοι- δίσταζαν σε μια παρέα ακόμη και να ομολογήσουν ότι εργάζονται στην ΕΡΤ. Ε, λοιπόν -και εν γνώσει μου ότι αυτό που θα πω μπορεί να ακουστεί υπερβολικό- αν με ρωτούσατε σήμερα ποιο είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα που πέτυχε αυτή η Διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια, θα σας έλεγα ένα και μόνον. Ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όχι μόνο δεν διστάζουν πια να πουν ότι δουλεύουν για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά ότι πολλοί εξ αυτών το δηλώνουν -και μάλιστα με υπερηφάνεια».

Το «ευχαριστώ» στον Γιώργο Γαμπρίτσο

Περήφανος δήλωσε ο κ. Ζούλας για το γεγονός πως η ΕΡΤ κατάφερε όχι μόνο να μπει ξανά δυναμικά στην μυθοπλασία αλλά πλέον αποτελεί υπολογίσιμο αντίπαλο για τα ιδιωτικά κανάλια. «Είμαστε υπερήφανοι που η ΕΡΤ επέστρεψε στην ελληνική μυθοπλασία» τόνισε και ευχαρίστησε τον Γιώργο Γαμπρίτσο για την συμβολή του σε αυτό το επίτευγμα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ζούλας αναφέρθηκε στο κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και το άνοιγμα της. «Όσο λάθος ήταν ο τρόπος που έκλεισε το 2013 άλλο τόσο λάθος ήταν ο τρόπος που άνοιξε το 2015» τόνισε και πρόσθεσε πως: «Με ατελείωτες ώρες δουλειάς και ατελείωτο κόπο το θηρίο ξύπνησε. Μπορεί να ακουστεί ακόμη και υπερφίαλο, αλλά έχω την αίσθηση ότι, τρία χρόνια μετά, η ΕΡΤ όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά μάλλον εκείνα μας παρακολουθούν έκπληκτα και αμήχανα. Και δεν εννοώ μόνο την ΕΡΤ1, αλλά και την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3, που απέκτησαν επιτέλους μια διακριτή φυσιογνωμία και δεν θεωρούνται πλέον από τους πολίτες ως τα παρακατιανά κανάλια της ΕΡΤ».