Ο Σπύρος Μαρτίκας είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση για αυτήν την εβδομάδα από το Survivor. Ο ίδιος όμως δεν χάνει την καλή του διάθεση και ετοιμάζεται να κάνει έργα στην πόλη του, το Κερατσίνι, δίνοντας υποσχέσεις σαν… άλλος δήμαρχος.

Στο επεισόδιο της Τρίτης (7/6) η επόμενη μέρα βρήκε και τις δύο ομάδες απόλυτα συγκεντρωμένες στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη νίκη στον δεύτερο αγώνα ασυλίας. Οι εντάσεις, ωστόσο, δεν έλειψαν στις δυο καλύβες.

Η Βρισηίδα Ανδριώτου άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τον Σπύρο Μαρτίκα. Κάποιες συζητήσεις των Κόκκινων έκαναν το μοντέλο να επιτεθεί στον πρώην σύντροφό της και να τον κατηγορήσει για ειρωνική συμπεριφορά απέναντί της.

Η παίκτρια των Μπλε θεώρησε ότι οι αντίπαλοι ο Άρης και οι Κόκκινοι την ειρωνεύονταν κι έτσι ύστερα από ένα ξέσπασμα τα μάζεψε και έφυγε για να βρει την ησυχία της.

Όλα ξεκίνησαν με τον Άρη που της είπε να σταματήσει να ρίχνει στον πάγκο την ψυχολογία της ομάδας. Εκείνη διαφώνησε και του είπε ότι το λάθος δεν είναι δικό της αλλά δικό τους που επηρεάζονται.

Είπε ακόμη ότι βαρέθηκε να προσπαθεί να αλλάξει και για αλλαγή να προσπαθήσουν οι άλλοι να χωρέσουν στα μέτρα της.

Ο ποδοσφαιριστής πήγε λίγες στιγμές αργότερα στην καλύβα των Κόκκινων και συζήτησαν όσα συνέβησαν.

Όμως, η Βρισηίδα θεώρησε ότι την κορόιδευαν κι έτσι έβαλε τις φωνές.

«Το να με κοροιδεύεται σαν την άλλη καλύβα είναι ωραίο τώρα δηλαδή; Τι σου έκανα ρε Σπύρο;» φώναξε με τον φαρμακοποιό να της εξηγεί πως κανείς δεν την ειρωνεύεται και ότι δεν θα το επέτρεπε ποτέ.

Ο δεύτερος αγώνας ασυλίας – ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε για τους αγώνες ασυλίας ότι πλέον θα είναι τρεις ενώ δεν θα υπάρχουν ατομικές ασυλίες – εξελίχτηκε σε ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μάλιστα σε ένα ματσάρισμα του Σπύρου Μαρτίκα με τον Νίκο Γιάννη μια άτσαλη κίνηση του πρώτου έκανε τον παίκτη να προσγειωθεί απότομα και άτσαλα στο έδαφος και να χτυπήσει τον αυχένα του.

Κατάφεραν οι Κόκκινοι να ανατρέψουν την μέχρι τώρα πορεία τους ή οι Μπλε πανηγύρισαν για ακόμη μια φορά;

Σε μία ανέλπιστη εξέλιξη ήταν οι Κόκκινοι αυτοί που έληξαν το σκορ με θετικό πρόσημο και παρά την απώλεια του Σπύρου Μαρτίκα που τραυματίστηκε και χρειάστηκε να πάει στους γιατρούς.

Πήρε το «καπελάκι» της κι έφυγε η Βρισηίδα

Νέες εντάσεις είχαμε εκ νέου με τη Βρισηίδα να ανεβάζει τους τόνους και να αποχωρεί από την παραλία.

Στον αγώνα ασυλίας, σειρά για να μονομαχήσουν είχαν η Μαίη Εμμανουηλίδου κι η Βρισηίδα Ανδριώτου, που στο τέλος έπρεπε να βάλουν μπάλες σε καλάθια χρησιμοποιώντας κοντάρια.

Από την αρχή φάνηκε ότι δεν είναι μια καλή μέρα για την Βρισηίδα καθώς έχασε από την αντίπαλό κι άρχισε να ουρλιάζει, πετώντας το κοντάρι της από νεύρα της. «Δεν μπορώ! Δεν γίνεται! Σας άκουγα. Έκανα κάτι λάθος; Δεν το έχω σήμερα, φέρτε το εσείς. Όχι. Να το κάνει ο Νίκος Γιάννης, που το βάζει και δεν τρέχει. Έκανα ότι μου λέγατε. Τις άλλες τρεις μπάλες τις έβαλα από τύχη»

Πάνω σκάλα η Βρισηίδα Ανδριώτου στο Survivor για ακόμα μία φορά.

Συμβούλιο του νησιού με κεντρικό πρόσωπο την Βρισηίδα

Στο Συμβούλιο του Νησιού τα… αίματα άναψαν ανάμεσα στην Ασημίνα Χατζηανδρέου και τον Σπύρο Μαρτίκα, με αφορμή τη σχέση του φαρμακοποιού με την Βρισηίδα και τα όσα έγιναν μεταξύ τους.

Η ψηφοφoρία της μπλε ομάδας έδειξε την Βρισηίδα ως δεύτερη υποψήφια προς αποχώρηση. Μάλιστα η ίδια ήρθε σε σύγκρουση και με την ομάδα της καθώς η πτώση στην απόδοσή της τής προκαλεί εκνευρισμό.

Η Βρισηίδα λοιπόν ξέσπασε, όμως εναντίον της ξέσπασαν και κάποιοι από τους συμπαίκτες της με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Γιάννη ο οποίος δεν άντεχε πλέον τη συμπεριφορά της και στο συμβούλιο την… έβαλε στη θέση της όταν εκείνη άρχισε να τους κατηγορεί.

Ο Σπύρος αφού εξέφρασε το παράπονό του προς τη Βρισηίδα επειδή δεν έσπευσε να τον ρωτήσει αν ήταν καλά μετά τον τραυματισμό του υποστήριξε ότι αδίκως η μπλε ομάδα την βγάζει υποψήφια από τη στιγμή που φέρνει συνεχώς νίκες, σε αντίθεση με την Ασημίνα που όπως είπε έχει πέσει αγωνιστικά.

Ισχυρίστηκε δε ότι οι Μπλε έχουν χρησιμοποιήσει κακόβουλα τη Βρισηίδα. Κάτι που έβγαλε εκτός εαυτού την Ασημίνα η οποία επιτέθηκε στον Μαρτίκα με θυμό ενώ και η Βρισηίδα εξεράγη βάζοντας τα κλάματα και λέγοντας πως δεν αντέχει να ακούει πλέον όσα λέγονται για εκείνη.

Α.Χ.: Μην μου πας να μου στηρίξεις τη Βρισηίδα γιατί ξέρει πολύ καλά τι της έχεις κάνει και τι πλάσαρες αυτόν τον καιρό περί ερωτικού για να πάρεις το κοινό μαζί σου. Όλη τη ψευτιά.

Σ.Π.:Ηθική αυτουργός για ότι έγινε με την Βρισηίδα είναι η Ασημίνα. Θυμήθηκαν την επόμενη ημέρα ότι την έσπρωξα. Αυτά που ακούω είναι ανεκδιήγητα. Δεν ψήφισαν αγωνιστικά γιατί εδώ θα ήταν η Βρισηίδα. Τσάμπα μάγκες… Δεν ψηφίσατε αγωνιστικά… Τις αντιδράσεις που βλέπω το τελευταίο διάστημα από την Βρισηίδα, δεν τις έχω ξαναδεί. Ακρότητες. Δυόμιση μήνες, που ήμουν κοντά της, ήταν μια άλλη και σαφώς μπορεί αν συγκρατήσει τα νεύρα της.

Α.Χ.: Μετά από εδώ θα σε καλέσουν στο θέατρο, γιατί είσαι ένας τέλειος ηθοποιός.

Σ.Π.: Είσαι ηθική αυτουργός για όλα αυτά τα ψέματα που έχουν ειπωθεί για να σπιλώσεις την προσωπικότητά μου και την ηθική μου υπόσταση για να απειλήσεις μετά ότι θα είσαι στον τάκο μαζί μου. Γιατί δε είσαι εδώ;

Α.Χ.: Ότι υπερασπίζεσαι την Βρισηίδα, θα πρέπει όταν βγεις έξω να βρεις θέση σε κάποιο θέατρο… Νομίζεις ότι σε φοβάμαι;

Ο Γιώργος Λιανός διέκοψε τη συζήτηση ανάμεσα στους δύο παίκτες του Survivor για να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση, με την Βρισηίδα να απευθύνεται στον κόσμο στον μήνυμά της λέγοντας: «Ελπίζω ο κόσμος να έχει αγαπήσει ακόμα και το κλάμα μου».