Και ενώ η ένταση στον στίβο μάχης του Survivor είχε χτυπήσει «κόκκινο», οι παίκτες της Μπλε και της Κόκκινης Ομάδας έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορέσουν να πάρουν τους πόντους άρα και τη νίκη στον αγώνα ασυλίας.

Η μάχη ήταν σκληρή καθώς η ασυλία για την οποία αγωνιζόντουσαν οι δυο ομάδες, είναι ένα από τα πιο σημαντικά έπαθλα, ειδικά τη δεδομένη στιγμή που το Survivor έχει μπει στην τελική ευθεία για να γίνει ατομικό.

Η στιγμή που ο Σπύρος Μαρτίκας και ο Νίκος Γιάννης βρέθηκαν απέναντι ώστε να μονομαχήσουν έφτασε και οι δυο παίκτες πήραν τις θέσεις τους στην αρχή του στίβου.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματσαρίσματος, μια άτσαλη κίνηση του Σπύρου Μαρτίκα έκανε τον παίκτη να προσγειωθεί απότομα και άτσαλα στο έδαφος και να χτυπήσει τον αυχένα του.

Αμέσως το αγώνισμα διακόπηκε και οι συμπαίκτες του βρέθηκαν στο πλευρό του μαζί με το ιατρικό προσωπικό, ώστε να δουν τι συνέβη και πώς είναι ο φαρμακοποιός.

Στον Σπύρο Μαρτίκα προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι γιατροί έκριναν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στον αγωνιστικό χώρο.

Παρόλο που η Βρισηίδα Ανδριώτου παρακολούθησε το περιστατικό από τον πάγκο των Μπλε και φάνηκε εξίσου ανήσυχη με τους υπόλοιπους παίκτες δεν σηκώθηκε από τη θέση της ώστε να σταθεί στο πλευρό του πρώην συντρόφου της.

Ο Σπύρος Μαρτίκας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν εξετάσεις για να δουν την κατάσταση του ενώ αρκετή ώρα αργότερα επέστρεψε στον στίβο μάχης ενημερώνοντας πως τελικά δεν ήταν κάτι σοβαρό.