Η Ντέμπορα Οντόγκ παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» του Open και την Μαριέλλα Σαββίδου. H ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρατσισμό που δέχθηκε ως μαύρη ηθοποιός στην Ελλάδα καθώς και στην ρατσιστική, όπως εξηγεί, έννοια του blackface.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Ντέμπορα Οντόγκ σημείωσε πως: «Το να είμαι μαύρη ηθοποιός στην Ελλάδα ήταν η ευχή μου από τότε που τελείωσα την σχολή. Να μην είμαι “η μαύρη”! Υπάρχουν και μαύροι Έλληνες! Μόλις πέρσι υπήρχε οντισιόν που έλεγε “νέγρα” και πήγα και ‘γω και άλλες κοπέλες. Μια λέξη που δεν την λες. Θέλω να πω πως τώρα πια βγαίνουν και από τις σχολές μαύροι ηθοποιοί και είναι ωραίο, λοιπόν, για την μαύρη κοινότητα της Ελλάδας να υπάρχει ορατότητα στην τηλεόραση».

«Μισούσα τη διαφορετικότητα μου μέχρι μεγάλη. Δεν είχα κανέναν μαύρο φίλο, δεν υπήρχε άλλο παιδί με τα δικά μου μαλλιά στο σχολείο και ήθελαν όλοι να τα πιάσουν και να κάνουν γκελ» είπε η Ντέμπορα Οντόγκ.

«Αυτός που πρωτοξεκίνησε να βάφεται μαύρος (blackface) και να κάνει αυτά τα χείλια τα άσπρα ή τα κόκκινα, έχοντας μια συγκεκριμένη στάση σώματος, αυτό που έκανε είναι να ενισχύει την αντίληψη ότι ο μαύρος είναι ηλίθιος. Αυτό το πράγμα δεν απευθύνεται σε μαύρους θεατές. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό είναι δηλαδή με απλά λόγια που κάνει και ρατσιστικό το blackface» συμπλήρωσε η ηθοποιός.