Μετά την αποχώρηση του Νίκου Παπαϊωάννου, η τελική εξάδα του MasterChef 2022 είναι πια γεγονός! Όπως γεγονός είναι και η τελευταία Ομαδική Δοκιμασία της χρονιάς, που αυτή τη φορά θα είναι διήμερη και θα διεξαχθεί σε δύο μέρη. Η νικήτρια ομάδα θα προκύψει από το άθροισμα των βαθμολογιών στις δυο Ομαδικές Δοκιμασίες.

Στο πρώτο μέρος αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας, το οποίο διεξήχθη στο επεισόδιο της Τετάρτης (18/5) οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν τους διαγωνιζόμενους στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπράλου για ένα αξέχαστο ταξίδι με το θρυλικό βαγόνι-εστιατόριο του «Orient Express».

Μετά την επική τους άφιξη με τζετ το 2019, οι κριτές φέτος κατέφθασαν με το βαγόνι του Οrient Express στον σταθμό του Μπράλου.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε και πάλι τη διαφορά αφού κατέβηκε από το τρένο τελευταίος για να κάνει… είσοδο ως άλλος Ηρακλής Πουαρό όπως είπε μιας και το «Orient Express» ήταν το σκηνικό του ομώνυμου βιβλίου της Άγκαθα Κρίστι.

Επέπληξε μάλιστα την Πόπη που αποκάλυψε σε όλους ποιος είχε κάνει τον φόνο!

Τα πλεονεκτήματα της Καλλιόπης – Ποιον διάλεξε για αντίπαλο;

Μετά την ανακοίνωση της δοκιμασίας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ζήτησε από την Καλλιόπη που είχε κερδίσει στο Τεστ Δημιουργικότητας να επιλέξει το χρώμα της ομάδας που ήθελε αλλά και τον αντίπαλο αρχηγό. Η Καλλιόπη επέλεξε το μπλε χρώμα, αλλά και την Ελπίδα ως αντίπαλη αρχηγό.

«Κατέληξα στην Ελπίδα γιατί είμαστε και οι δύο γυναίκες, το ήθελε κιόλας… », είπε η παίκτρια με τη συμπαίκτριά της να λέει ότι δεν το ήθελε, αλλά το περίμενε ότι θα συμβεί. «Δεν έχω αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο», απάντησε η Ελπίδα στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο που τη ρώτησε αν ήθελε να είναι αρχηγός τον «Κόκκινων». «Με την αντίδρασή της ξαφνιάστηκα όταν είπε ότι “εγώ δεν ήθελα”. Είμαι σε φάση “αφού εσύ ήρθες χθες το βράδυ”… δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Ή εγώ δεν καταλαβαίνω τόσο καλά ελληνικά ή με θεωρούν τόσο χαζή… », σχολίασε σχετικά η Καλλιόπη.

Στη συνέχεια, η νεαρή μαγείρισσα επέλεξε για πρώτο μέλος της ομάδας της τον Γιάννο, ενώ η Ελπίδα τον Νικήτα. Δεύτερος παίκτης για τους «Μπλε» ήταν ο Παναγιώτης, ενώ για τους «Κόκκινους» ο Χριστόφορος.

Η σπόντα του Σωτήρη Κοντιζά στον μέλλοντα πατέρα Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Στο πρώτο μέρος της τελευταίας ομαδικής δοκιμασίας στο Orient Express, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ζήτησε από τους φίλους και συνεργάτες του να του πουν τρία τραγούδια με τη λέξη «τρένο».

Ο Πάνος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στο Τρένο του συγκροτήματος Τρύπες κι ο Σωτήρης Κοντιζάς στο Τρένο φάντασμα των Ξύλινων Σπαθιών.

«Ένα τραγούδι με τρένο δεν είχε και η Άννα Βίσση;», σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με τον Σωτήρη Κοντιζά να σχολιάζει: «Τόμας το τρένο, εγώ αυτά ξέρω…». «Ο Τόμας το τρένο; Δεν το ξέρω αυτό… Ποιο είναι αυτό;», σχολίασε ο «Θείος Λεωνίδας», με τον Κοντιζά να πετάει το υπονοούμενο στον φίλο του που σύντομα θα γίνει μπαμπάς: «Ε, εντάξει θα το μάθεις».

Ως γνωστόν, ο σεφ και κριτής περιμένει το πρώτο του παιδάκι που θα φέρει στον κόσμο σε λίγους μήνες η σύντροφός του, Χρύσα Μιχαλοπούλου.

Το σχόλιο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για το… ύψος!

Οι δυο ομάδες κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων, αποτελούμενο από μια σούπα consommé, ένα ορεκτικό πιάτο, ένα κυρίως πιάτο με θαλασσινά και ένα κυρίως πιάτο με κρέας, έχοντας κάθε ομάδα διαφορετικά βασικά υλικά στη διάθεσή της. Σε αυτή τη δοκιμασία οι κριτές απαίτησαν ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και πιάτα υψηλής γαστρονομίας, αντάξια της ιστορίας του θρυλικού αυτού βαγονιού.

Η ομάδα που θα κατάφερνε να διαχειριστεί καλύτερα το άγχος της δοκιμασίας, να συνεργαστεί αρμονικά και να κατανοήσει απόλυτα το μαγειρικό ζητούμενο, θα μπορέσει και να κερδίσει το σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα στην πρώτη Ομαδική Δοκιμασία, αποφεύγοντας το μαγειρικό «έγκλημα» στο «Orient Express».

Η πολύ όμορφη διαδρομή του Orient Express, όπου οι τρεις σεφ και κριτές του MasterChef είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μενού των δύο ομάδων, έκρυβε και κάποιες… εκπλήξεις.

Ιδίως για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο που όταν το τρένο διεσχιζε γέφυρες μεγάλου ύψους, δεν ήταν και το καλύτερό του.

«Τα πάτε καλά με το ύψος;», ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να απαντάει με ένα… πλατύ χαμόγελο: «Πάρα πολύ καλά, δεν καταλαβαίνεις… να σου πω κάτι, είναι λίγο περίεργο γιατί έχω κάνει ελεύθερη πτώση, αλλά τώρα με αυτό που βιώνουμε εδώ, δεν κοιτάω έξω, δεν είμαι τρομερά βολικά!».

«Είναι που δεν έχεις συνηθίσει», του απάντησε ο Κοντιζάς, με τον «Θείο Λεωνίδα» να σχολιάζει: «Γιατί εσύ πού μένεις σε κανέναν πύργο; Τι εννοείς;». Αυτό το σχόλιο ήταν τέλεια πάσα για να τον πειράξουν για το ύψος του. «Είμαστε δύο μέτρα παρά με τον Πανούλη», αποκρίθηκε ο Κοντιζάς με χιούμορ. «Α ότι εσείς κοιτάτε από πολύ ψηλά», είπε γελώντας ο Κουτσόπουλος. «Είναι πανέμορφα από το λίγο που είδα…», συμπλήρωσε.