Η κόκκινη ομάδα ήταν εκείνη που ηττήθηκε στην Ομαδική Δοκιμασία του τοίχου. Στο επεισόδιο της Παρασκευής (13/5), όμως, στο MasterChef δεν ακολούθησε ψηφοφορία, αλλά ο δεύτερος γύρος της Δοκιμασίας Ασυλίας.

Ανάμεσα στον Παναγιώτη Κουμουνδούρο και στον Γιάννο Σδούγκα, ένας θα έπαιρνε την ασυλία και θα ήταν ασφαλής κι ένας θα ακολουθούσε την Ελπίδα Μορφούλη και τον Νίκο Μπέρκα, που δεν κατάφεραν να προκριθούν στη δεύτερη φάση της ασυλίας, στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Τα «μυστικά» ενός επιτυχημένου σουφλέ από τον Πάνο Ιωαννίδη

Παναγιώτης Κουμουνδούρος και Γιάννος Σδούγκας, λοιπόν, διεκδικούσαν την ασυλία ετοιμάζοντας σουφλέ, αλμυρό ή γλυκό. Όσο οι δυο παίκτες ετοίμαζαν στους πάγκους τους το πιάτο τους, οι τρεις κριτές συζητούσαν μεταξύ τους για τα μυστικά του σουφλέ.

Μάλιστα, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανέφερε πως είχε σκεφτεί να βάλει γλυκό στο εστιατόριό του, αλλά είπε πως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε έναν φούρνο, ο οποίος θα ήταν μονίμως δεσμευμένος μονάχα για την εν λόγω παρασκευή.

«Υπάρχει κόλπο. Το πας μέχρι τη μέση και να περιμένεις τουλάχιστον 20 λεπτά. Και στη συνέχεια το βάζεις για πέντε λεπτά για να φουσκώσει. Το είχα τεστάρει πριν 20 και κάτι χρόνια», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης και τους εξήγησε ότι είδε να το φτιάχνουν έτσι στην Ιταλία.

Πάνος ή Γιάννος; Ποιος έφτιαξε το τέλειο σουφλέ;

Και οι δυο διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να φτιάξουν το τέλειο σουφλέ.

Μετά το τέλος της δοκιμασίας παρουσίασαν τα πιάτα τους στους τρεις κριτές. Αφού τα δοκίμασαν αποφάσισαν πως και τα δύο ήταν πολύ καλά, αλλά κατέληξαν πως αυτό του Πάνου ήταν καλύτερο, μιας και είχε φουσκώσει περισσότερο.

Έτσι ο Πάνος πέρασε στους επτά καλύτερους του MasterChef 2022, ενώ ο Γιάννος μπήκε σε δοκιμασία αποχώρησης.

Τα ιδιαίτερα και απαιτητικά πιάτα αντιγραφής

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσόρισαν στην κουζίνα του MasterChef 2022 τον ταλαντούχο και διακεκριμένο chef Γιώργο Κατάρα, που έφερε ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό πιάτο αντιγραφής.

Οι τρεις υποψήφιοι, Γιάννος, Ελπίδα, και Νίκος Μ. φόρεσαν τις μαύρες ποδιές και περίμεναν να δουν το πιάτο αντιγραφής που βρισκόταν κάτω από την καμπάνα.

Μόλις οι κριτές σήκωσαν τις τρεις καμπάνες, οι υποψήφιοι προς αποχώρηση αντίκρισαν τρία πιάτα με απαιτητικές τεχνικές μιας και επρόκειτο για: «Κοτόπουλο, γεμιστό κρεμμύδι & κεμπάπ από μπούτι κοτόπουλο».

Οι διαγωνιζόμενοι αναγνωρίζουν ότι σε αυτό το σημείο του διαγωνισμού η παραμικρή απόκλιση από το πρωτότυπο πιάτο μπορεί να στοιχίσει ακριβά και να αποβεί μοιραία. Ακρίβεια, στοχοπροσήλωση, προσοχή στη λεπτομέρεια και τα βήματα της συνταγής είναι πάντα τα ζητούμενα. Πόσο εύκολο όμως ήταν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, όταν διακυβευόταν η θέση τους στο διαγωνισμό;

Νίκος Μ. ή Γιάννος; Ποιος αποχώρησε από το MasterChef

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι μετά τη δοκιμασία αποχώρησης στάθηκαν μπροστά από τους κριτές, αλλά και τον καλεσμένο σεφ που βαθμολόγησαν τα πιάτα τους και περίμεναν να ακούσουν τα αποτελέσματα.

Και οι τρεις κατάφεραν να πλησιάσουν πολύ το πιάτο αντιγραφής, αλλά υπήρχαν και κάποιες αστοχίες.

Τελικά, η Ελπίδα και ο Γιάννος κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες και έτσι εξασφάλισαν την παραμονή τους στο σπίτι περνώντας παράλληλα στους top 7 του διαγωνισμού μαγειρικής.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Μπέρκας συγκέντρωσε χαμηλή βαθμολογία και έτσι αποχώρησε από τον διαγωνισμό μαγειρικής.

Για την ακρίβεια, η Ελπίδα κρίθηκε πρώτη για το πιάτο της, συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς, ενώ ακολούθησε ο Νίκος ο οποίος έχοντας κάποιες αστοχίες συγκέντρωσε 22.

Η Ελπίδα ανέβηκε στον εξώστη και πλέον έμενε να ανακοινωθεί και η βαθμολογία του Γιάννου.

Παρά τις αστοχίες του ο Γιάννος συγκέντρωσε 31 βαθμούς με τρία 8αρια κι ένα 7άρι από τον Σωτήρη Κοντιζά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Νίκου Μπέρκα, η οποία μόνο δάκρυα δεν έφερε. Τουναντίον, σκόρπισε γέλιο.

Ο Νίκος έφυγε και επέστρεψε πολλές φορές καταφέρνοντας να φτάσει αισίως ως τους 8 του MasterChef.

Ο παίκτης έφυγε με χαμόγελα και ένα κρύο ανέκδοτο αφιερωμένο στον Πάνο Ιωαννίδη.

«Από την οκτάδα στην οκτάβα» του είπε ο Ιωαννίδης, καθότι μουσικός ο διαγωνιζόμενος και αφού ο Μπέρκας του έδωσε το χέρι συναινώντας στην ατάκα του, του είπε πως έφτιαξε ένα ανέκδοτο αφιερωμένο σε εκείνο, το οποίο εμπνεύστηκε από την δοκιμασία ασυλίας με τις πίτσες

«Τι έχουμε αν βάλουμε μια πίτσα μπιάνκα (σ.σ. λευκή) και μία πίτσα ρόσα (σ.σ. κόκκινη) στον φούρνο;

Και η απάντηση: «Πίτσες μαζί που ψήθηκαν και έχουνε γίνει ροζ»

Στον επίλογό του δεν έκανε πρόβλεψη για τον νικητή αντιθέτως έφυγε με μια επική ατάκα:

«Το παιχνίδι είναι τόσο απρόβλεπτο που θα μπορούσα να είμαι ακόμη κι εγώ νικητής» και πρόσθεσε:

«Φεύγω πάρα πολύ γεμάτος. Δε θα μιλήσω για μένα. Το μόνο που θα πω είναι ότι η μαγειρική όπως και η μουσική ενώνει. Να κερδίσει ο καλύτερος. Όποιος αντέξει πιο πολύ και όποιος το θέλει πιο πολύ», δήλωσε ο Νίκος Μπέρκας.