Οι 15 παίκτες του MasterChef βρέθηκαν στο πλατό λίγο πριν ξεκινήσει μια ακόμα δοκιμασία αποχώρησης και μείνουν 14. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, πήρε το λόγο και ρώτησε τον Γιάννο Σδούγκα που είχε την κάρτα ασυλίας αν θα τη χρησιμοποιούσε.

Ο παίκτης είχε την απάντηση όμως πριν τη δώσει θέλησε να κάνει ένα σχόλιο για την στάση της Βασιλικής Δροσάτου, στα γαλλικά. Όμως τελικά νόημα δεν βγήκε και απλά προκάλεσε το γέλιο των συμπαικτών του, που δυσκολεύτηκαν στη μετάφραση. Ο Γιάννος τελικά ενημέρωσε ότι θα δώσει την κάρτα στην Ελισάβετ Κοντοκώστα.

«Θα αδικήσω έναν άλλο τον Μάριο, αλλά την κάρτα θα τη δώσω στην Ελισάβετ», είπε. Στη συνέχεια η Ελισάβετ αποκάλυψε ότι είχαν κάνει κουβέντα για την κάρτα, με τη διαγωνιζόμενη να του λέει ότι δεν τη χρειάζεται.

«Αποφάσισα να δώσω την κάρτα για να καταλάβει η Βασιλική τι έχει κάνει. Όταν λες ότι είσαι φίλος με κάποιον, δε θα σε ψηφίσω, με έχεις σώσει δυο φορές, δεν τον μαχαιρώνεις… Ήταν αναπόφευκτο να δώσω την κάρτα στην Ελισάβετ για να καταλάβει η Βασιλική τι έχει κάνει», ισχυρίστηκε ο Γιάννος.

Εκτός από την αντίρρηση της Βασιλικής, αυτή η απόφαση προκάλεσε αρκετά σχόλια από τους συμπαίκτες του, με τον Τζόναθαν Χαρτάτι να παίρνει τη θέση της Ελισάβετ στον… τάκο.