Πρώτο θέμα στα τουρκικά πρωτοσέλιδα έχει γίνει ο χαλβάς με στραγάλι που περιλάμβανε το μενού στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γλυκό το οποίο εντυπωσίασε όλη την ελληνική αποστολή.

Με αφορμή το μενού του γεύματος των δύο ηγετών, ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε ειδική παραγγελία στον σεφ Άκη Πετρετζίκη στον αέρα της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ.

«Άρη έχεις χαιρετίσματα από Άκη Πετρετζίκη» είπε αρχικά η Μαρία Αναστασοπούλου, λέγοντας πως ο σεφ παρακολουθεί την εκπομπή.

«Πες στον Άκη να μας φτιάξει αυτόν τον χαλβά από στραγάλια» πρόσθεσε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Δεν ξέρει αυτή την συνταγή Άκη, ούτε η μαμά του Κωστίδη. Για να μην την ξέρει καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα πρέπει να έρχεται από τα βάθη της οθωμανικής αντιλήψεως» ήταν το σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε.

«Θέλω ο Άκης να κάνει μια παραγγελιά»

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Οικονόμου επεσήμανε ότι εφόσον υπάρχει συνταγή ο Άκης Πετρετζίκης μπορεί να την φτιάξει, ενώ η Μαρία Αναστασοπούλου ανέφερε «πρέπει να το φτιάξει ο Άκης σε νέα βερσιόν»

Στη συνέχεια ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε μια ειδική παραγγελιά στον σεφ. «Θέλω ο Άκης να μου κάνει μια παραγγελιά, μπορώ; Σιμιγδαλένιο χαλβά με γάλα και καβουρδισμένο κουκουνάρι. Πολίτικος, καβουρδισμένος, ζεστός, τον έφτιαχνε η γιαγιά και η μάνα μου» ανέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε.