Η Κινέζα δημοσιογράφος Γουάγκεν Γου, έγινε viral στην Ελλάδα όταν ανέβασε στα social media ένα βίντεο όπου τραγουδούσε μια επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου. Στη χώρα μας, δε, είναι πιο γνωστή ως «Ελπίδα». Μιλώντας, στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, «Πάμε Δανάη!», αποκάλυψε τί τη συνδέει με τη χώρα μας.

«Το ενδιαφέρον μου για την ελληνική γλώσσα και την Ελλάδα δημιουργήθηκε όταν ήμουν ακόμη στο λύκειο. Διάβασα για την ελληνική μυθολογία και αποφάσισα να σπουδάσω ελληνικά στο πανεπιστήμιο ως ειδικότητα», εξήγησε η Γουάγκεν Γου από το Πεκίνο για το πώς γεννήθηκε η αγάπη της για την Ελλάδα.

Και το όνομα «Ελπίδα» πως προέκυψε; «Το όνομα Ελπίδα το πήρα στο πανεπιστήμιο επειδή στην τάξη μας κάθε φοιτητής έπρεπε να έχει ελληνικό όνομα για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε», αποκάλυψε, ενώ σημείωσε ότι «Εείμαι δημοσιογράφος στο ελληνικό τμήμα ενός πρακτορείου όπως η ΕΡΤ στην Ελλάδα».

«Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, βρέθηκα στην Κέρκυρα και στο Ιόνιο πανεπιστήμιο για δυο εξάμηνα. Ήταν λίγο δύσκολα για μένα να επικοινωνήσω με τους ντόπιους. Οι άνθρωποι στην Κέρκυρα μιλάνε πολύ γρήγορα», είπε η «Ελπίδα» για το χρόνο που έχει περάσει στην Ελλάδα.

Όσο για το ποιο είναι το αγαπημένο της ελληνικό φαγητό, η απάντησή της δεν αποτελεί έκπληξη: «Το αγαπημένο μου ελληνικό φαγητό είναι ο γύρος».

«Δεν το περίμενα ότι το βίντεο μου με το τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου θα γίνει viral στην Ελλάδα. Διάλεξα το τραγούδι “Μαζί σου” της Έλενας Παπαρίζου από την αγάπη μου. Mου αρέσει ο Χρήστος Μάστορας από το συγκρότημα Melisses», ανέφερε η ίδια σχετικά με τα βίντεό της όπου τραγουδάει ελληνικά τραγούδια.

«Η Έλενα Παπαρίζου έκανε share το video clip μου, όπως και ο Χρήστος Μάστορας για το δικό του τραγούδι και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα ήθελα να τους καλέσω να τραγουδήσουμε κάποιο τραγούδι μαζί», είπε κλείνοντας η Γουάγκεν Γου.