Η Αννίτα Πάνια υποδέχτηκε στην ταράτσα της, τον Λάκη Λαζόπουλο και τα είπαν όλα «ΑΝΟΙΧΤΑ» σε μία συνέντευξη εφ’ολης της ύλης, την Πέμπτη (17/2), στο OPEN.

Ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε μία αναδρομή και θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, το δημοτικό σχολείο που πήγαινε, αλλά και τη ζωή του με τους γονείς του στην Λάρισα. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα φοιτητικά του χρόνια στη Νομική σχολή της Κομοτηνής, εκεί όπου γνώρισε τη σύζυγο και παντοτινή γυναίκα του. Την Τασούλα!

Μίλησε για τη γυναίκα της ζωής του με τα πιο τρυφερά λόγια και ξετύλιξε συγκινητικές εικόνες και συναισθήματα που έζησε μαζί της, ενώ αναφέρθηκε με περίσσιο θάρρος και στις τελευταίες της στιγμές.

«Με την Τασούλα δεν ανταλλάξαμε όλα αυτά τα χρόνια ούτε μια βαριά κουβέντα ο ένας για τον άλλον, αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Κατά περιόδους απομακρυνόμουν, ξαναπήγαινα, επέστρεφα. Δεν χωρίσαμε ποτέ. Περάσαμε όλες τις δυσκολίες που περνάει ένα ζευγάρι αλλά με την κατανόηση ότι δε μπορώ να βρω έναν άλλο άνθρωπο που να με έχει αγαπήσει χωρίς να είμαι τίποτα.

Νομίζω ότι αυτά που είχα που είχα και μπορούσα να δώσω, και παραπάνω από αυτά που μπορούσα της τα έδωσα. Δεν έδωσα όμως αυτό τον έρωτα που περίμενε παραπάνω από εμένα. Το όνειρό της, όπως το είχε φανταστεί, σίγουρα δεν της το έδωσα εγώ» εξομολογήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης και δήλωσε για τις τελευταίες της στιγμές στο νοσοκομείο.

Οι στιγμές στο νοσοκομείο

«Τον Αύγουστο είναι δύο χρόνια από τότε που έφυγε. Δεν έχω ποτέ την αίσθηση του χρόνου σε μέρες. Πως είσαι σε μια χαρούμενη στιγμή και δεν έχεις καταλάβει πως έχει περάσει η ώρα και πως είσαι έξω από ένα νοσοκομείο και περιμένεις και δεν περνά η ώρα. Τις έζησα αυτές τις στιγμές στο νοσοκομείο.

Η Τασούλα είχε δύναμη για να μου δίνει εμένα. Ήταν ήρεμη και βεβαίως γνώριζε. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να μας κάνει εμάς να συνηθίσουμε. Δύο ημέρες πριν φύγει, ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι και δεν μπορούσε. Εγώ ήμουν με το βήμα να πάω αλλά να μη δείξω… Αυτή μου έκανε όχι και με πολύ μεγάλη δύναμη έπιασε το κρεβάτι, σηκώθηκε και πήγε στην τουαλέτα. Την παρακολουθούσα ήρεμος. Μετά άρχισε να με μιμείται κι έλεγε τι σε έπιασε τώρα και σταμάτα. Μου άρεσε που με κορόιδεψε έτσι και παράλληλα έδειχνε ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, έρχεται το βλέπεις και σταμάτα να τρέχεις σαν ηλίθιος μπροστά στον θάνατο. Χαλάρωσε λίγο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

Μοιράστηκε με την Αννίτα τα συναισθήματα που τον κυρίευσαν, όταν έμαθε ότι η σύζυγος και συνοδοιπόρος του έγραφε κρυφά γράμματα για τέσσερις δεκαετίες και τα έκρυβε στο συρτάρι της.

«Κάποια στιγμή, παίρνει η γραμματέας μου και μου λέει “βρήκα κάτι γράμματα που σου έχει γράψει”. Κούτες ολόκληρες. Έγραφε τα γράμματα αυτά ξέροντας ότι θα φύγει πριν από εμένα από το 1978-79. Είναι γράμματα που τα γράφει από την ώρα που με γνωρίζει.. Μέσα από αυτά βλέπω όλον τον χαρακτήρα που πιέζεται όλα αυτά τα χρόνια για να μη με εμποδίσει εμένα να κάνω αυτό που είναι να κάνω αλλά παράλληλα να μου πει όλα αυτά που αισθανόταν».

Οι σατιρικές εκπομπές

Ακόμα, ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε για την απουσία σατιρικών εκπομπών στην ελληνική τηλεόραση και εξιστόρησε όλο το παρασκήνιο λίγο πριν αποφασίσει να ρίξει αυλαία στο «Αλ Τσαντίρι News».

«Τις σατιρικές εκπομπές τις «εκτέλεσαν» όλες. Η Ελληνοφρένεια δεν υπάρχει, οι Ράδιο Αρβύλα υπάρχουν βαθιά πληγωμένοι, ο Θέμος Αναστασιάδης «έφυγε». Χάλασε το γλυκό με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Δεν πιστεύω ότι ήξεραν κάτι. Δεν θα μου περνούσε από το μυαλό» είπε ο Λάκης Λαζόπουλος και συμπλήρωσε:

«Άλλωστε αυτός ό,τι έκανε, το έκανε τελείως μυστικά. Δημιουργείται μια ατμόσφαιρα γιατί είναι μια παρέα κι ο ένας λείπει. Είναι σαν να έχεις τέσσερα δόντια μπροστινά, χαμογελάς και βλέπεις το πρόβλημα. Παράλληλα θα γράψουν και στα social media που υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι άνθρωποι αλλά και πολλοί κατευθυνόμενοι» συμπλήρωσε ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Ήταν συγκεκριμένος ο λόγος που σταμάτησε το “Αλ Τσαντίρι News”»

«Ήταν συγκεκριμένος ο λόγος που σταμάτησε το “Αλ Τσαντίρι News”. Τον καιρό που σταμάτησε ήταν η πιο δημοφιλής. Τι να εξηγώ τι κατά βάθος είμαι εγώ; Έχει να κάνει με το ότι αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πάει πιο εκεί για να κάνουμε αυτά» ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Τώρα δεν έχω καμιά διάθεση. Θα είχα υλικό αλλά δεν έχω καμιά διάθεση. Δεν μπορώ να καθίσω 16 ώρες την ημέρα να βλέπω βίντεο. Τότε μπορούσα. Θα επέστρεφα με μία σειρά που να μου αρέσει και να γράφω. Δεν μου άφησε καμία πικρή γεύση αυτό γιατί ήμουν τόσο στα προβλήματα με την Τασούλα, που δεν με αφορούσε καθόλου αυτό. Όταν ελευθερωθούν τα πράγματα στα μυαλά των ανθρώπων, θα μπορέσω να είμαι ξανά και να μιλήσω» είπε ο Λάκης Λαζόπουλος.