Ο δημοσιογράφος του ilialive.gr Γιάννης Σπυρούνης ήταν αυτός που ανέδειξε το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε 63 ανθρώπους στην Ηλεία το 2007.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο με τα όσα είπε στο δημαρχεία, λίγο πριν ξεκινήσει σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τον παγετό, και η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανού οδήγησαν στην διαγραφή του πρώτου από τη ΝΔ και την αποπομπή του δεύτερου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν ένα θέμα που υπήρχε πέντε μέρες, ως βίντεο, ως υλικό στο διαδίκτυο, δεν το είχαν δει. Δεν ξέρω αν στη Σπάρτη αντιλαμβάνονταν το τι είχε ειπωθεί. Για εμάς όμως στην Ηλεία που έχουμε πονέσει, έχουμε ματώσει δις και το 2007 και το 2021, είναι εξοργιστικό. Το βλέπουμε πρώτα ηθικά και μετά πολιτικά» είπε ο δημοσιογράφος στο OPEN.

«Είχαν γίνει κάποια πράγματα, κανείς δεν είδε τον κ. Δούκα να κατεβαίνει με βαλίτσες στην Ηλεία. Μια διαδικασία που τις πρώτες μέρες ήταν ανεξέλεγκτη γι’ αυτό και ήρθαν από όλη την Ελλάδα με μια απλή υπεύθυνη δήλωση για ζεστό χρήμα, μετά μαζεύτηκε το θέμα. Δεν βρίσκω δικαιολογία στις απαντήσεις τους. Λέγονται πράγματα που δεν λέγονται. Δεν γίνεται να γίνονται πλάκες και αστεία με αυτά τα πράγματα από κανέναν».