Στην τελική φάση του bootcamp βρίσκεται το MasterChef. Οι κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αναζητούν τους καλύτερους εκ των συμμετεχόντων.

Στο αποψινό επεισόδιο του MasterChef, οι διαγωνιζόμενοι οι οποίοι πέρασαν με τρία «Ναι» από τις auditions, βρέθηκαν μπροστά στους κριτές για τη δική τους δοκιμασία, ενώ στην πρώτη φάση του bootcamp είχαν παρακολουθήσει τα πάντα από τον εξώστη.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τους έκανε ξεκάθαρο πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα καθώς μόνο ένας από τις δυάδες που θα μαγειρέψουν θα μπει στο σπίτι.

«Σε κάθε μαγειρική μονομαχία πλέον, ο ένας μπαίνει στο σπίτι. Πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά ποιον θα επιλέξετε ως αντίπαλο και να εκμεταλλευτείτε το πλεονέκτημα που είχατε τόσες μέρες να παρακολουθείτε από τον εξώστη.Για εσάς ανεξάρτητα ποιος θα επιλέξει να μονομαχήσει μαγειρικά μαζί σας, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό. Μιλάμε για την είσοδο στο σπίτι του φετινού MasterChef» είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς στους φιλόδοξους μάγειρες και τους «τρόμαξε».

Πέρασαν οι πρώτοι μάγειρες στο σπίτι

Οι πρώτοι παίκτες κοντραρίστηκαν μαγειρικά και τα καλύτερα πιάτα έδωσαν την πολυπόθητη ποδιά στους μάγειρες και κατάφεραν να περάσουν στο σπίτι. Ο Γιάννος και η Τατιάνα διαγωνίστηκαν σε μία πολύ δύσκολη μονομαχία και τελικά τη λευκή ποδιά πήρε ο Γιάννος.

Η Φανή μαγείρεψε με τον Θράσσο και το πιάτο της είχε λιγότερες αστοχίες και της έδωσε το πράσινο φως για το σπίτι του MasterChef.

Ο Μάριος και η Αναστασία μονομάχησαν αλλά τελικά το καλύτερο πιάτο το είχε ο Μάριος, με αποτέλεσμα να μπει στο σπίτι του διαγωνισμού.

Ο Κωνσταντίνος και ο Σταύρος μονομάχησαν αλλά τη λευκή ποδιά κατάφερε να πάρει ο Σταύρος.

Ο καυγάς μπροστά στους κριτές

Ο Δημήτρης και ο Βασίλης μονομάχησαν μαγειρικά. Την πολυπόθητη ποδιά όμως κέρδισε ο Βασίλης. Μετά την ανακοίνωση του ονόματος του παίκτη που παίρνει την ποδιά και περνάει στο σπίτι, οι δυο μάγειρες ήρθαν σε αντιπαράθεση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βασίλης είπε ότι ο Δημήτρης τον θεωρούσε πιο αδύναμο και ότι αυτό ήταν που του έδωσε δύναμη. Αυτό όμως το διέψευσε ο Βασίλης ενώ μετά το τέλος του καυγά μπροστά στους κριτές, ο Βασίλης συμβούλευσε τον αντίπαλο του να μην ακολουθεί την τακτική των ψεμάτων στις κουζίνες.