Ημέρα αποχώρησης στο Survivor 5 στο επεισόδιο της Τετάρτης (2/2), με τον Γιώργο Κατσαούνη, τον Αντρέα Ματθαιακάκη και την Άσπα Πρεδάρη να βρίσκονται στις θέσεις των υποψηφίων.

Η εβδομάδα ήταν γεμάτη εντάσεις για τους Μαχητές με τις συνεχείς ήττες τους να δημιουργούν νεύρα, έντονους καυγάδες και τεταμένο κλίμα ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας στο Survivor.

Αρχικά στο συμβούλιο της Κυριακής υποψήφιος προς αποχώρηση βγήκε ο Γιώργος Κατσαούνης. Οι συμπαίκτες του θεώρησαν ότι πρέπει να απαλλαγούν από την παρουσία του καθώς οι κινήσεις του τόσο μέσα στην ομάδα όσο και με τη Μυριέλλα Κουρεντή, δημιουργούν συνεχώς εμπόδια.

Στο Συμβούλιο της Δευτέρας η ψηφοφορία υπέδειξε υποψήφιο τον Ανδρέα Ματθαιακάκη, ο οποίος εντάχθηκε πρόσφατα στους Μαχητές. Από την άλλη, ο Σπύρος Μαρτίκας που κέρδισε την ατομική ασυλία, γύρισε την… μπιφτέκα και από εκεί που έλεγε στους συμπαίκτες του ότι πρέπει να μπει απέναντι στον «τσατσακούκα» παίκτης που να τον θέσει εκτός παιχνιδιού έβγαλε στον τάκο την Άσπα Πρεδάρη λόγω του ότι είναι η πιο αδύναμη παίκτρια.

Ο Γιώργος Κατσαούνης δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα «βασιλέψει» ο ήλιος του και δεν θέλει ακόμα να επιστρέψει στα Φάρσαλα, ενώ ο Αντρέας τόνισε ότι προετοιμάζεται για το αποτέλεσμα, καθώς οι νέοι παίκτες είναι συνήθως αυτοί που φεύγουν πρώτοι.

Όπως ανακοίνωσε ο παρουσιαστής, Γιώργος Λιανός, ο παίκτης που συγκέντρωσε τις λιγότερες θετικές ψήφους κι αποχωρεί τελικώς από το Survivor είναι η Άσπα Πρεδάρη. Το σχέδιο του Σπύρου Μαρτίκα πέτυχε αυτήν την φορά, αφού ο ίδιος επέλεξε την Άσπα ως υποψήφια προς αποχώρηση, με τον Γιώργο Κατσαούνη να λέει στο επεισόδιο της Τρίτης (1/2) πως η ομάδα του μετάνιωσε που τον καταψήφισε για να μη χάσουν ένα δυνατό παίκτη.

«Νιώθω περίεργα, είναι λογικό. Όλα για κάποιον λόγο γίνονται. Είναι μια εμπειρία που θα την έχω πάντα στη ζωή μου. Νιώθω όλη την αγάπη από τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά η Άσπα συγκινημένη, με την Ασημίνα να ξεσπά σε κλάματα, την Μυριέλλα Κουρεντή από τους Διάσημους να μένει άφωνη, όπως και άλλοι από την ομάδα της.

«Και το σχέδιο του Μαρτίκα βγήκε ρε παιδιά» είπε η Άσπα όταν τον χαιρετούσε, με τους λοιπούς συμπαίκτες της να την αγκαλιάζουν.

Ο Σπύρος Μαρτίκας σε ρόλο «ντετέκτιβ»

Ο Σπύρος Μαρτίκας, ο οποίος φαίνεται πως είναι αυτός που κινεί τα νήματα στους Μαχητές, δημιουργεί κόντρες, ίντριγκες και σχέδια, έχει αρχίσει να ερευνά το θέμα της «βόμβας» που είχε πετάξει σε προηγούμενο συμβούλιο του Survivor ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε κι η Μυριέλλα Κουρεντή καθώς την αφορούσε. Ο λόγος για το «πραξικόπημα» – όπως ονομάστηκε – του Γιώργου Κατσαούνη.

Ο παίκτης των Μαχητών βλέπει ότι πίσω από αυτό υπάρχει σχέδιο από την πλευρά των Διασήμων. «Από χθες με περιτριγυρίζει μια ιδέα. Έχετε αναλογιστεί ότι από τότε που έσκασε η Μυριέλλα αυτήν την περιβόητη βόμβα με την σύμφωνη γνώμη του Λάμπρου, που έχει μια βαρύτητα κι η ίδια δεν πείθει… Μήπως αυτή η υποτιθέμενη βόμβα ήταν σκόπιμη για να μας διαλύσει, να βγει ο «Τσακατσούκας» υποψήφιος προς αποχώρηση και να σκεφτόμαστε ποιον να βγάλουμε; Από τότε μας πήρε η κάτω βόλτα, ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα κι αφήσαμε πίσω τα αγωνίσματα;»

Ο Γιώργος Κατσαούνης ήταν η πρώτη φορά που συμφώνησε με το σκεπτικό του Σπύρου ενώ η Σοφιάνα Αβραμάκη δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το δαιμονικό σχέδιο του «professor» Μαρτίκα για τον Σοϊλέδη

Ο Σπύρος Μαρτίκας, όμως, δεν σταμάτησε στο παραπάνω. Μέχρι και σχέδιο έστησε για να κάνει στο αγώνισμα επάθλου τους Διάσημους να τσακωθούν μεταξύ τους. Παρότρυνε τους συμπαίκτες του, όταν συναντηθούν με τους Κόκκινους, να αποθεώσουν τον Άρη Σοϊλέδη προκειμένου να τους εξοργίσουν και να πάρουν αυτοί τα πάνω τους.

«Γιατί δεν θεοποιούμε τον Άρη για να του λέμε “πόσο καλός και πόσο ουάου είσαι και ευτυχώς που ήρθες εσύ γιατί οι άλλοι ήταν άχρηστοι και έλα κι από εμάς καμιά βόλτα, έλα να μας κοουτσάρεις”;», είπε αρχικά ο Σπύρος Μαρτίκας και συνέχισε:

«Τι θα καταφέρεις; Θα νιώσουν οι άλλοι ότι μόνο με τον Άρη ζούνε και ότι μόνο ο Άρης υπάρχει και θα ανακάμψουμε εμείς».

Και η αλήθεια είναι ότι κατάφερε να τους εκνευρίσει, ιδιαίτερα την Βρισηίδα Ανδριώτου.