Μαχητές και Διάσημοι του Survivor βρέθηκαν μπροστά στον Γιώργο Λιανό λίγο πριν ξεκινήσει η μονομαχία για το έπαθλο του φαγητού της εβδομάδας. Ο παρουσιαστής ξεκίνησε να δίνει το λόγο στους παίκτες ώστε να μιλήσουν πριν μπουν στο στίβο μάχης. Πρώτος μίλησε ο Βαλάντης ο οποίος είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους προς αποχώρηση.

«Νομίζω ότι ο τελευταίος αγώνας έχει περάσει εδώ και δυο μέρες. Δεν θα είναι αυτός ο τελευταίος μου αγώνας. Ούτε σήμερα θα αγωνιστώ και όχι για ιατρικούς λόγους αλλά για θέματα bullying που έχω υποστεί από την ομάδα μου. Στα τελευταία παιχνίδια, έχω υποστεί bullying να μην παίξω γιατί δεν είμαι καλός παίκτης για να μην πάρει η ομάδα των Μπλε κάποιον πόντο. Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα. Η επίθεση που έχω δεχθεί όλες αυτές τις μέρες, και πριν από αυτό το επεισοδιακό συμβούλιο, είναι η ίδια. Δεν μπορώ να παίξω σε κανένα παιχνίδι» ανέφερε αρχικά ο Βαλάντης.

Στην συνέχεια ο τραγουδιστής, απευθύνθηκε στους Μαχητές και τους τόνισε πως: «Παιδιά σας έχουμε κοροϊδέψει πάρα πολλές φορές. Είμαι δυστυχισμένος που γνώρισα τέτοιους ανθρώπους. Πραγματικά. Ντρέπομαι που υπάρχει τέτοιος ανθρωποφαγισμός».

Από την πλευρά του ο Γιωρίκας Πηλίδης σχολίασε πως ο Βαλάντης πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης «γιατί έτσι δεν θα πάει μπροστά».