Καλεσμένος της Αννίτας Πάνια βρέθηκε ο Γιώργος Θεοφάνους, το βράδυ της Πέμπτης (13/01), στο πλατό της εκπομπής «Ανοιχτά» στο OPEN. Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

Ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο, τον γάμο του με την Ευρυδίκη και τις σπουδές στο εξωτερικό, πριν αποφασίσει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα και την Αθήνα. Εξιστόρησε για πρώτη φορά όλα όσα του συνέβησαν το διάστημα που έμεινε μόνος του, μετά το διαζύγιο του με την Ευρυδίκη και πριν γνωρίσει την σύζυγο του Βίλλυ.

Όταν η συζήτηση έφτασε στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε πριν μερικά χρόνια από την ζωή, ο Γιώργος Θεοφάνους συγκινήθηκε και μίλησε για τη σχέση τους και τις μεγάλες διαφορές τους.

Παραδέχτηκε πως έχει μετανιώσει για τον τρόπο και την συμπεριφορά του, τα πρώτα χρόνια του στην τηλεόραση, όταν σχολίαζε τους διαγωνιζόμενους σε γνωστά talent -shows και εξήγησε στην Αννίτα τι χρειάζεται ένα ταλέντο για να κάνει μια λαμπρή καριέρα. Μίλησε για τη νύχτα, για το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες, που δεν πέρασαν ούτε καν από μπροστά του, αλλά και για τις δουλειές και τα τραγούδια που έχει ζηλέψει.

O μεγάλος συνθέτης και στιχουργός αναφέρθηκε στο cyber bullying, το οποίο συμβαίνει συχνότερα στις μικρές ηλικίες και αναφέρει πως υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Η Αννίτα είχε ετοιμάσει όπως πάντα τις καλύτερες εκπλήξεις για τον καλεσμένο της. Ο Χρήστος Δάντης, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μαντώ και η Ευρυδίκη αφηγήθηκαν απολαυστικές ιστορίες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Γιώργο Θεοφάνους.

Τέλος, ο Γιώργος μαζί με την Αννίτα διάλεξαν τον κορυφαίο καλλιτέχνη, με τον οποίον έχει συνεργαστεί στην μέχρι τώρα καριέρα του, σ ένα παιχνίδι …για γερά νεύρα.

«Μετά τον χωρισμό μου με την Ευρυδίκη το άγχος μου ήταν τώρα πού θα βρω μια γυναίκα να κάνω άλλα τρία παιδιά» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι στόχος του ήταν πάντα να κάνει 4 παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια.

«Tα πρώην πεθερικά μου θα κοιμούνται τώρα; Μας ανάγκασαν με την Ευρυδίκη να αρραβωνιαστούμε και να παντρευτούμε γιατί ήταν μικρή κοινωνία, δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί έτσι».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, με την Ευρυδίκη είχαν κόντρα για τα τραγούδια που έδινε σε άλλους τραγουδιστές και ήθελε να τα πει εκείνη. «Το “Δεν έχει σύνορα η καρδιά σου” μου έλεγε “γιατί να μην το πω εγώ;”. Τα τραγούδια έχουν τον δρόμο τους, θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε.

Με την Ευρυδίκη κάναμε 10 δίσκους μαζί» είπε.

Η ίδια η Ευρυδίκη μίλησε για τη γνωριμία τους ενώ όπως αποκάλυψε θα ήθελε ο γιος τους να πάρει από εκείνη την ευγένειά της και από τον μπαμπά του την ευθύτητά του.

«Ποτέ δεν ήρθαν τραγουδίστριες να μου την πέσουν. Ούτε εγώ φλέρταρα ποτέ. Δύο γυναίκες ερωτεύτηκα, αυτές παντρεύτηκα. Δεν είχα θυελλώδεις έρωτες. Είχα τη μουσική μου, είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου.

Περίμενα να έρθει το άλλο μου μισό. Έπινα καφέ με δύο φλιτζάνια, έτρωγα με δύο πιρούνια, με δύο πιάτα, εσύ είσαι εκεί και εγώ εδώ. Έλεγα ότι “κάπου είσαι κι έρχεσαι”.

Δεν ξέρω αν ήρθε επειδή έπινα νοητά καφέ επί έναν χρόνο. Και με το φαγητό το ίδιο έκανα. Είναι εξωφρενικό τώρα που το σκέφτομαι. Πιστεύω πολύ στη δύναμη του μυαλού.

Χρειάστηκε να μείνω μόνος μου, μού έκανε καλό. Μετά ήρθε η Βίλλυ όπως την είχα φανταστεί. Χάρηκα τόσο πολύ που δεν ήταν από τον χώρο. Ίσως το έζησα υπερβολικά αυτό με την Ευρυδίκη. Από την τρίτη μέρα μετακομίσαμε μαζί.

Ούτε πίνω ούτε καπνίζω ούτε έχω δει ποτέ ναρκωτικά στη ζωή μου. Μου αρέσει η ασφάλεια. Θέλω πάντα ο κυνηγός να σκοτώνει τον λύκο» ανέφερε.

Ένα από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια είναι τα «Υπόγεια» που έδωσε στον Πασχάλη Τερζή.

«Η ποιότητα του έρωτα μετράει όχι η ποσότητα» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας πώς κατάφερε να γράψει τόσο ωραία ερωτικά τραγούδια χωρίς να έχει ζήσει ακραίους έρωτες.

Το διασκεδαστικό παιχνίδι της Αννίτας Πάνια με τον καλεσμένο της, τον Γιώργο Θεοφάνους αποκάλυψε αρκετά πράγματα για τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται.

Η Αννίτα του έβαλε διάφορα «διλήμματα» και ιδού τι επέλεξε σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

Άννα Βίσση ή Δέσποινα Βανδή; «Την Άννα την αγαπάω. Κρατάω τον άνθρωπο Δέσποινα»,

Δέσποινα ή Νατάσα Θεοδωρίδου; «Αν δεν ήταν η Νατάσα να πει τα τραγούδια μου»

Νατάσα ή Σάκης Ρουβάς; «Γνωρίζω τον Σάκη έτσι όπως δεν τον ξέρει ο πολύς κόσμος. Ο Σάκης μου άνοιξε έναν πνευματικό κόσμο δύο φορές. Κι επειδή βάζω την ψυχή πάνω από όλα κρατάω τον Σάκη».

Σάκης ή Αντώνης Ρέμος; «Ο Αντώνης είναι οικογένειά μου, όποτε τον πάρω τηλέφωνο είναι εκεί. Η οικογένεια είναι πρώτη».

Αντώνης ή Πασχάλης Τερζής; «Με την άδειά σου Αντώνη θα κρατήσω τον Πασχάλη. Ξέρω πόσο τον αγαπάει. Τα πρώτα μου λαϊκά τραγούδια τα έκανα με τον Πασχάλη».

Πασχάλης ή Πάολα; «Η Πάολα είναι ένα παρεξηγημένο παιδί. Ήθελε να γίνει καλόγρια και δεν την άφησαν οι δικοί της. Μεγάλη φωνή, πέρασα εξαιρετικά μαζί της στο στούντιο. Δεν μου αρέσει το περιβάλλον της, η “αυλή” της, δεν μου αρέσει καθόλου. Μπορεί να της κάνουν και κακό, θα μπορούσε να είναι σκαλοπάτια πιο πάνω η Πάολα αυτή τη στιγμή» αποκάλυψε ο μουσικοσυνθέτης και κράτησε τον Πασχάλη.

«Ο Νίκος Καρβέλας με έβριζε και φώναζε»

Mέσα σε όλα o Γιώργος Θεοφάνους αναφέρθηκε και στην προσωπική του σχέση με τον Νίκο Καρβέλα, η οποία και κάποια στιγμή σταμάτησε απρόσμενα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Θεοφάνους σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν ο έρωτας μου η Άννα Βίσση αλλά δεν έχουμε κάνει τραγούδια μαζί. Μας άφησε ο Νίκος Καρβέλας και είναι μια μεγάλη ιστορία αυτή. Μάλιστα, ήταν και δική του ιδέα. Βρεθήκαμε πριν αρκετά χρόνια στη γιορτή του, με φώναξε στο καμαρίνι της Άννας και ήταν πολύ ειλικρινής και πολύ ντόμπρος. Μου είπε «μόνο εσύ μπορείς να κάνεις την Άννα» και του απάντησα «ευχαριστώ πολύ, σε τρεις μήνες, επειδή η Άννα είναι στο μυαλό μου σαν όνειρο». Σε τρεις μέρες με πήρε και μου είπε «που είναι τα τραγούδια;». Σε μια βδομάδα πάλι με πήρε» είπε και πρόσθεσε:

«Σήμερα δεν μιλάμε με τον Νίκο, έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο καβγά και από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Τσακωθήκαμε γιατί δεν του έφερα τραγούδια για την Άννα, δεν τα τελείωσα ποτέ και δεν προλάβαμε να τα κάνουμε. Είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό και ελπίζω να μη δει την εκπομπή».

«Μπορεί να μη θυμάται τον καβγά που με έβριζε και φώναζε. Εγώ αλήθεια κρατήθηκα, αλλά γιατί; Γιατί ήμουν έξω, πάρκαρα το αυτοκίνητο κάπου στη Χαμοστέρνας και βγήκα έξω ενώ πήγαινα σε μασκέ πάρτι και στο ορκίζομαι πως ήμουν ντυμένος Μιμή Ντενίση! Στο λέω αλήθεια! Με μαύρη περούκα και γούνα, σαν μια διαφήμιση που έκανε τότε η Μιμή. Με πήρε λοιπόν ο Καρβέλας και φώναζε! Σταμάτησα το αυτοκίνητο, βγήκα έξω, έβγαλα τα τακούνια… Που να ‘ξερε ο Νίκος ότι στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ήταν ο άλλος ντυμένος Μιμή Ντενίση! Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση, θα γέλαγε καταρχήν και δεν θα τσακωνόμασταν ποτέ. Το μαθαίνει όμως τώρα» συμπλήρωσε ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης στη βραδινή εκπομπή της Αννίτας Πάνια στο OPEN.

«Δεν ξέρω αν με αποδέχτηκε ο πατέρας μου»

Ο μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε και στη δύσκολη σχέση που είχε με τον μπαμπά του, τον οποίο έχει «χάσει».

«Ο πατέρας μου ήταν φανατικός αριστερός. Τελειώνοντας το στρατό του είπα ότι φεύγω για Αμερική και εκείνος μου είπε ότι κανόνισε να πάρω υποτροφία και να πάω στη Μόσχα γιατρός. Με τον πατέρα μου δεν μιλούσαμε για αρκετά χρόνια και το επάγγελμα μου άρχισε να του αρέσει όταν έγραψα λαϊκά τραγούδια… όταν έγραψα τον «Παλιόκαιρο»… Δεν ξέρω αν με αποδέχτηκε ο πατέρας μου, εγώ όμως τον αποδέχθηκα», είπε και συμπλήρωσε:

«Ο δράκος αυτός που είχα στο μυαλό μου ξαφνικά ήταν ένα παιδάκι που του άλλαζα πάνες, τελικά τι είναι ο άνθρωπος; Συμφιλιωθήκαμε τα τελευταία χρόνια. Του μίλησα, του τα είπα όλα τα παράπονά μου, μια μέρα πριν πέθανε. Μετά έμαθα ότι περπατούσε στο χωριό και μιλούσε για μένα, ήταν περήφανος», είπε εμφανώς συγκινημένος.