Πρεμιέρα κάνει απόψε, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 22:30 η νέα δραματική σειρά μυστηρίου του Mega, «Σκοτεινή θάλασσα». Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε στα γυρίσματα της σειράς και συνομίλησε με τους πρωταγωνιστές της.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, που υποδύεται τον κεντρικό ήρωα της σειράς, τον Χρήστο Δελλή, ανέφερε: «Η “Σκοτεινή θάλασσα” είναι μια σειρά μυστηρίου και αστυνομικού σασπένς, που πραγματεύεται την ιστορία γύρω από την εξαφάνιση μια κοπέλας. Αυτή η κοπέλα ήταν η κοπέλα του Χρήστου, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της».

Πώς προσέγγισε ο Γιώργος Παπαγεωργίου το ρόλο του διπολικού Χρήστου: «Ο Χρήστος είναι ένας σκοτεινός ήρωας. Συμβουλευτήκαμε ψυχιάτρους και έκανα μια προσωπική έρευνα μαζί με τον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο για να χτίσουμε έναν ρόλο με αυτές τις απαιτήσεις».

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου περιέγραψε επίσης την πιο δύσκολη τεχνικά σκηνή της σειράς, στην οποία ο Χρήστος έχει ένα τροχαίο ατύχημα: «Γι’ αυτήν τη σκηνή με έβαλαν σε ένα ειδικό αυτοκίνητο το οποίο γύριζε».

Η συνεργασία με τη Θέμιδα Μπαζάκα

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μίλησε και για την συνεργασία του με τη Θέμιδα Μπαζάκα λέγοντας: «Μου αρέσει πολύ που υποδύεται τη μητέρα μου. Γνωριζόμαστε από παλιά, έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Από το πρώτο γύρισμα είχαμε χημεία».

Ταμίλα Κουλίεβα: «Ταυτίζομαι με στοιχεία της Όλγας»

Η Ταμίλα Κουλίεβα μιλώντας για το ρόλο που υποδύεται στην σειρά «Σκοτεινή Θάλασσα» τόνισε ότι όλοι οι χαρακτήρες είναι εν δυνάμει ένοχοι για την εξαφάνιση: «Οι χαρακτήρες της “Σκοτεινής θάλασσας” είναι τόσο σύνθετοι, ανθρώπινοι και ζωντανοί. Είναι πολύ μεγάλη χαρά και ευκαιρία να μπορείς να χτίσεις τον ρόλο σου πάνω σε αυτό το κείμενο. Η ηθοποιός ενσαρκώνει την Όλγα Γκορίτσα, μητέρα της κοπέλας που έχει εξαφανιστεί, για την οποία είπε: «Η Όλγα, είναι ένας δυναμικός χαρακτήρας, μια μάνα που κρατάει την οικογένεια. Είναι ικανή να κατασπαράξει τον άλλο για τα παιδιά της και να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά τους. Ταυτίζομαι με στοιχεία της Όλγας. Είναι η πρώτη φορά που το λέω».

Για τη συνεργασία της με τον Γρηγόρη Καραντινάκη, σκηνοθέτη της «Σκοτεινής θάλασσας» και πρώην σύζυγό της, είπε: «Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά, μεγαλώσαμε μαζί. Είναι ευτυχία να συνεργάζομαι μαζί του».

Γιάννης Τσορτέκης: «Ίσως το μόνο πρόσωπο με θετικό πρόσημο σε όλη την ιστορία»

Στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!» μίλησε επίσης ο Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος υποδύεται τον Σάββα Γκορίτσα, πατέρα της κοπέλας που έχει εξαφανιστεί. Τον χαρακτήρισε «ίσως το μόνο πρόσωπο με θετικό πρόσημο σε όλη την ιστορία». «Δυναμική και πολύ ευαίσθητη» χαρακτήρισε η Χαρά Μάτα Γιαννάτου τη Σμαρώ, την υπαστυνόμο που συνδέεται με φιλία αλλά και μια παλιά ερωτική σχέση με τον Χρήστο Δελλή.

Απόψε η πρεμιέρα της «Σκοτεινής Θάλασσας»

Μία τραγωδία χωρίς ένοχο. Ένας σκοτεινός ήρωας με κενά μνήμης προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνος εναντίον όλων.

Η νέα δραματική σειρά μυστηρίου «Σκοτεινή θάλασσα» κάνει πρεμιέρα στο MEGA απόψε, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, στις 22:30, και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:30. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος Γρηγόρης Καραντινάκης και το σενάριο ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Κωστής Σαμαράς. Ο Παύλος Παυλίδης ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι της «Σκοτεινής Θάλασσας» σε στίχους και μουσική δική του. Επίσης έχει συνθέσει την πρωτότυπη μουσική και έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια της σειράς.

Τι θα δούμε στα δυο πρώτα επεισόδια

Επεισόδιο 1 – Τίτλος επεισοδίου: «Αγαπημένε μου γιε»

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο τριανταπεντάχρονος Χρήστος Δελλής επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του πατέρα του Μιχάλη, επιφανούς επιχειρηματία της πόλης. Αιτία της απουσίας του ήταν η ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης της συντρόφου του, της Άννας, για την οποία ήταν ο βασικός ύποπτος. Η παρουσία του διχάζει ξανά τόσο την οικογένειά του όσο και την οικογένεια της Άννας. Όλα θα ανατραπούν όταν ο Χρήστος ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τον πνιγμό του πατέρα του.  

Επεισόδιο 2 – Τίτλος επεισοδίου: «Φονιάς»

Ο Χρήστος επιστρέφει στην πόλη αποφασισμένος να βρει πώς και για ποιο λόγο έφτασε το βίντεο από τη βραδιά της εκδήλωσης στον πατέρα του. Η επιστροφή του είναι κάθε άλλο παρά χαρμόσυνο νέο για τους περισσότερους στην πόλη. Εξαίρεση η υπαστυνόμος Σμαρώ, εφηβικός του έρωτας και αδερφική του φίλη, η οποία προσφέρεται να τον βοηθήσει στην έρευνα. Ταυτόχρονα, το άνοιγμα της διαθήκης του Μιχάλη επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο για την οικογένεια του Χρήστου όσο και για την οικογένεια της Άννας.