Το «χρυσό παιδί» της πάλης, o Γιώργος Πηλίδης ή αλλιώς Γιωρίκας λόγω της ποντιακής του καταγωγής, έχει γίνει ήδη από τα πρώτα επεισόδια Survivor 5 ο αγαπημένος του κοινού και μάλιστα αρκετοί τον βλέπουν έως και το φαβορί για τον τελικό. Ένας άλλος πρώην παίκτης και εξίσου αγαπημένος των τηλεθεατών, ο James Καφετζής, σχολίασε την Τετάρτη (29/12) στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Super Κατερίνα» στον Alpha, την συμμετοχή στο reality επιβίωσης του γνωστού αθλητή, η οποία τον εξέπληξε αρνητικά όπως γίνεται κατανοητό.

Ένας Oλυμπιονίκης στο Survivor

O James Καφετζής δήλωσε για την ακρίβεια πως στεναχωριέται που βλέπει έναν Ολυμπιονίκη – όπως είπε – να συμμετέχει σε ένα τέτοιο τηλεοπτικό παιχνίδι για να βοηθήσει την καριέρα του. Το σχόλιό του αν και παραξένεψε αρκετούς, το δικαιόλογησε τουλάχιστον σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος του παιχνιδιού. ‘Οπως όλοι ξέρουμε οι αμοιβές που παίρνουν οι διάσημοι ανά εβδομάδα, διόλου ευκαταφρόνητες δεν είναι.

«Στεναχωριέμαι που βλέπω έναν Ολυμπιονίκη να παίρνει μέρος σε ένα τέτοιο παιχνίδι» είπε ο James αλλά στη συνέχεια δικαιολογήθηκε λέγοντας πως καταλαβαίνει πως το κάνει για να βοηθήσει την αθλητική του καριέρα και ρισκάρει, ακόμη και να τραυματιστεί στο παιχνίδι. Δεκάδες τα παραδείγματα εξάλλου των αθλητών που πήραν μέρος και στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι οποίοι έχουν μιλήσει για τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά προκειμένου να κάνουν τις προπονήσεις τους με την πενιχρή βοήθεια από την πολιτεία.

Πάντως ο Γιωρίκας Πηλίδης που είναι κάτοχος 7 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στο άθλημα της ελεύθερης πάλης, έχει γίνει ήδη ο αγαπημένος του κοινού, για τη σπιρτάδα του στα αγωνίσματα, αλλά κυρίως για τον χαρακτήρα του.

Ο λόγος που αποκαλείται και ως «χρυσό παιδί» της πάλης είναι εξαιτίας του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στα 65 κιλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, ενώ γενικότερα έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αθλητές της γενιάς του.

Βέβαια, η πορεία του Πηλίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο ίδιος. Ο Έλληνας παλαιστής ηττήθηκε από τον Γκατζίεφ στη φάση των 16 της κατηγορίας των -65 κιλών, ενόσω κατά τη διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισε τραυματισμό στα πλευρά.

Αν, όμως, αντέξει τις δύσκολες συνθήκες στον Άγιο Δομήνικο, σίγουρα είναι ένα από τα φαβορί για τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου αλλά και του οικονομικού επάθλου που αυτός συνεπάγεται.