Το τελευταίο αγώνισμα της εβδομάδας διεξήχθη την Πέμπτη (09/12) στο Big Brother 2, αυτό που έκρινε την απευθείας πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Ποιος αναδείχτηκε νικητής που εξαιρέθηκε από την ψηφοφορία της αποχώρησης;

Πριν από αυτό, όμως, μια εβδομάδα πριν τον μεγάλο τελικό και οι εξομολογήσεις έδωσαν και πήραν μέσα στο σπίτι του Big Brother.

Ο «Μεγάλος Αδερφός» τους έκανε μια όμορφη έκπληξη για να τους βάλει λίγο στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Με αφορμή τις γιορτές οι συγκάτοικοι έγραψαν ευχετήριες κάρτες ο ένας στον άλλο.

Έτσι αντάλλαξαν μεταξύ τους κάρτες, στις οποίες έγραψαν όμορφα λόγια ο ένας για τον άλλον.

Κάποιοι μάλιστα παραπονέθηκαν πως δεν τους έφτανε ο χώρος για να γράψουν αρκετά για τους συμπαίκτες τους.

«Αγαπημένη μου Ευδοκία, μέσα από αυτή την κάρτα θέλω να σου εκφράσω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, ευτυχισμένος, ευλογημένος και τυχερός που σε γνώρισα. Για να είμαι ειλικρινής όταν έμπαινα μέσα στο σπίτι δεν περίμενα ότι θα ένιωθα τόσο έντονα και όμορφα συναισθήματα για έναν άνθρωπο. Με μεγάλη μου χαρά έχω να σου πω ότι είμαι τυχερός που σε γνώρισα και πορευόμαστε μαζί όλο αυτόν τον καιρό. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε κοντά αυτό που θαύμασα σε σένα είναι πόσο ζεστή και καλή καρδιά έχεις. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και ‘συ έχεις τα πιο καθαρά και όμορφα μάτια. Όσο ο καιρός περνάει σε αγαπώ και σε εκτιμώ ακόμη πιο πολύ, θαυμάζω σε σένα το πόσο δοτική είσαι, καλοπροαίρετη σε όλα, δημιουργική, έξυπνη, δυναμική, με αρχές, αξίες, μορφωμένη, καλλιεργημένη και πολλά άλλα που δεν χωρούν δυστυχώς σε μια κάρτα» ανέφερε εκείνη του Νίκου στην Ευδοκία, με τα δυο παιδιά να έχουν αναπτύξει μέσα στο σπίτι έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλο.

Όπως προαναφέρθηκε στο επεισόδιο της Πέμπτης (09/12) του Big Brother 2, οι διαγωνιζόμενοι έπαιξαν στο τελευταίο αγώνισμα προκειμένου να βρεθεί αυτός που θα περνούσε απευθείας στον μεγάλο τελικό χωρίς να αγχωθεί για την ψηφοφορία του κοινού.

Στο αγώνισμα αυτό έπαιξαν ο Νίκος, η Ευδοκία και ο Παναγιώτης, καθώς η Ανχελίτα και η Μαίρη είχαν ήδη αποκλειστεί, και είχε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο αποκλείστηκε ο Νίκος και έτσι στον τελικό έπαιξαν Ευδοκία και Πέτσας.

Με μικρή διαφορά, αυτός που κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό ήταν ο Παναγιώτης Πέτσας, ο οποίος δε θα τεθεί στην ψηφοφορία του κοινού σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Έτσι, στο αποψινό (10/12) live, ένας παίκτης από τους άλλους τέσσερις θα αφήσει οριστικά πίσω του το Big Brother 2 μία ανάσα πριν από τον μεγάλο τελικό.

«Το σηκώσαμε. Ό,τι και να πω δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Τι χαρά έχω πάρει, πόσο περήφανη είμαι γι αυτό το παιδί. Είναι σαν να έχω πάει εγώ στον τελικό. Τόση μεγάλη χαρά θα πάθω τίποτα» δήλωσε η Ανχελίτα, η οποία έκανε ξεχωριστή κερκίδα κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος προκειμένου να εμψυχώσει και να υποστηρίξει το αγόρι της.

«Είχα την καλύτερη κερκίδα του κόσμου όλου, γιατί η Ανχελίτα μου έδινε πολύ μεγάλη δύναμη. Είναι η δύναμή μου εδώ μέσα, είναι το σήριγμά μου. Ξέρω ότι χάρηκε με τη χαρά μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι αυτός που έχει φτάσει στον τελικό σίγουρα. Με αγχώνει το γεγονός ότι το αμόρε μου είναι στον τάκο και είμαστε τόσο κοντά σε αυτό που θέλουμε, να φύγουμε από το σπίτι μαζί, ή έστω με μια διαφορά. Είναι αυτό που θέλω» δήλωσε από τη μεριά του ο Πέτσας, ο οποίος μετέπειτα αναγνώρισε στην Ανχελίτα ότι τον έχει σώσει από υποψηφιότητα δύο φορές με βέτο, του έχει δώσει μια φορά την αρχηγία-ασυλία και όπως της είπε: «είσαι τα πάντα όλα, δεν θα έκανα τίποτα χωρίς εσένα, είσαι τρομερή, είσαι ο πιο υπέροχος άνθρωπος στον κόσμο και είσαι δίπλα μου».