Ο Λευτέρης Χαρίτος, ο σκηνοθέτης των «Άγριων Μελισσών» ήταν το βράδυ της Τετάρτης (08/12) καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2Night Show σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

«Ηθοποιός δεν ήθελα να γίνω ποτέ. Δεν θέλω να φαίνομαι, δεν μαθαίνω λόγια και δεν μπορώ να υποκριθώ, ούτε στη ζωή μου, ούτε ψέματα δεν μπορώ να πω»

Για μένα η πρόκληση είναι να κάνω διαφορετικά πράγματα. Είχα κάνει ένα ντοκιμαντέρ και όταν είπα ότι θα κάνω τις “Μέλισσες” όλοι απόρησαν. Δέχτηκα να κάνω τις “Μέλισσες” γιατί μου άρεσε το σενάριο της Μελίνας και του Πέτρου» είπε.

Ο Λευτέρης Χαρίτος διηγήθηκε μια ιστορία που του έτυχε για να δείξει πόσο λάθος εικόνα έχουν οι άνθρωποι για τους σκηνοθέτες.

«Μπαίνω σε ένα ταξί και με ρωτάει τι δουλειά κάνεις και του λέω σκηνοθέτης. “Ε, ρε, εσείς είστε πλούσιοι, έχετε όλα τα γκομενάκια”. Ήταν στη φάση που ούτε λεφτά είχα ούτε γκόμενα» είπε.

Τι θέλει να κάνει μετά τις “Μέλισσες”; «Το τηλέφωνο χτυπάει. Έχω πολιτογραφηθεί ως λίγο πιο σοβαρός. Αν έρθει ένα ωραίο κωμικό σενάριο θα ήθελα πολύ να σκηνοθετήσω κωμωδία γιατί είμαι τρόμπας. Τις σπάνιες φορές ποου έχουμε κωμική σκηνή στις “Μέλισσες” πεθαίνω» είπε με χιούμορ.

Όταν κάνεις καθημερινή σειρά εποχής είσαι έτοιμος για τα πάντα. Είναι ό,τι πιο δύσκολο υπάρχει. Αν μου το λέγανε δεν ξέρω αν θα είχα πει “ναι”. Είχα άγνοια κινδύνου όταν είπα “ναι”. Έχω μια κούραση περίεργη. Έχει κουραστεί το κεφάλι μου να σκέφτομαι ιδέες, νέους ηθοποιούς. Έχουν περάσει 450 ηθοποιοί από το σετ. Είμαι νούμερο ένα στις κλήσεις στο τηλέφωνο όλων για ο,τιδήποτε. Είναι πιο πολύ ένα 24ωρο τηλέφωνο η δουλειά μου» είπε.

Ο σκηνοθέτης είπε ότι δεν ήταν το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι για να αναλάβει τη σειρά, αν και η παραγωγός εταιρεία ήθελε κάποιον άγνωστο.

«Για να πω το ναι πήρε πολλές μέρες. Είμαι δύσκολος εγώ. Στις καλές προτάσεις παθαίνω κατάθλιψη. Οπότε μου πήρε μια βδομάδα. Εμείς οι σκηνοθέτες δεν είμαστε συνηθισμένοι σε καθημερινή δουλειά. Έπρεπε να σκεφτώ και πώς θα αλλάξει η καθημερινότητά μου, πώς θα βλέπω το παιδί μου κ.ο.κ.».

Ο σκηνοθέτης είπε ότι η σειρά θα μπορούσε να σταθεί στο εξωτερικό όμως τα οικονομικά μεγέθη της είναι τελείως διαφορετικά από αυτά εκτός Ελλάδας.

«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους σεναριογράφους. Το πρώτο μου ραντεβού ήταν με αυτούς. Σε καθημερινή σειρά και να θέλω να έχω άποψη για το σενάριο δεν προλαβαίνω. Αν είναι κάτι πολύ χοντρό έχω πάρει τηλέφωνο και το έχουν αλλάξει» είπε.

«Πρέπει να συνεχίσω την καλή ποιοτική δουλειά. Η επιτυχία πάντα σε αγχώνει. Η επιτυχία των “Μελισσών” ήταν μια συναστρία περίεργη. Δεν ξέρεις πόσα πράγματα δεν έγιναν και τελικά ήταν καλύτερο, σαν να υπήρχε ένας άγγελος από πάνω. Δεν στόχευα στην επιτυχία. Ό,τι και να κάνω, θα το κάνω με τον ίδιο τρόπο» δήλωσε και απάντησε αν θα έκανε θέατρο:

«Το θέατρο είναι ένας άλλος κόσμος για γιατί να μπω εγώ σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά με τρώει λίγο. Αν με ρωτήσεις τι μου αρέσει πραγματικά στη σκηνοθεσία είναι η επαφή με τους ηθοποιούς και η επαφή με τους συνεργάτες. Είναι ερωτική η σχέση που έχω με τους ηθοποιούς.

Θα σου πω μια ιστορία. Όταν ήμουν στο Λονδίνο και σπούδαζα έκανα μια μικρού μήκους ταινία. Είχα μια ηθοποιό ψιλογνωστούλα. Ερχόταν στο γύρισμα, γινόταν ο ρόλος και ήμουν στα πατώματα. Ήμουν ερωτευμένος με τη γυναίκα του ρόλου. Αυτό μου συμβαίνει και σήμερα πολλές φορές. Ερωτεύομαι άντρες -γυναίκες στους ρόλους τους».

Η σχέση με τον Φίνο και ο ρόλος που έπαιξε ο πατέρας του στη ζωή του

«Ο πατέρας του Φίνου βάφτισε τον μπαμπά μου γιατί η γιαγιά μου ήταν καθαρίστρια στο Αττικόν και στα πρώτα στούντιο του Φίνου. Ο πατέρας μου με επηρέασε αναγκαστικά. Όλα τα χρόνια ήταν τραπεζικός αλλά και κριτικός κινηματογράφου. Όταν συνταξιοδοτήθηκε ασχολήθηκε πιο ενεργά, μπήκε και σε συμβούλια. Είχε πάει και τελείωσε το Θέατρο Τέχνης και είπε να το κάνει πιο safe. Με επηρέασε γιατί από μικρή ηλικία δεν ξέρεις τι ταινίες είχα δει.

Ήταν ένας άνθρωπος που με καθόρισε. Δεν ήθελε να γίνω σκηνοθέτης. Όταν το άκουσε απογοητεύτηκε, πίστευε ότι είμαι για άλλα. Ήθελε να γίνω φυσικομαθηματικός» είπε.

Η σύντροφός του, ο γιος του και το μεγάλο του όνειρο

Ο Λευτέρης Χαρίτος υπερασπίστηκε τη σύντροφό του, Μαρκέλλα Γιαννάτου που διαμαρτυρήθηκε επειδή την αποκάλεσαν «σύντροφο του σκηνοθέτη» όταν μπήκε στις «Μέλισσες».

«Έχει δίκιο, θα την υποστηρίξω» είπε.

«Έχω ένα πρόβλημα δεν αισθάνομαι ποτέ αρκετός. Αισθάνομαι πάντα ότι δεν είμαι αρκετά εκεί. Καλά είναι τα πράγματα. Οι μεγάλες σχέσεις είναι ένα ιδιαίτερο πράγμα» εξομολογήθηκε.

«Για το παιδί μου έχω πάντα χρόνο. Είναι 14 ετών. Έχει αρχίσει και το λέει να τον πάρω στις “Μέλισσες”».

«Το podcast είναι παράλληλη αγάπη μου. Κάνω το επίσημο podcast των “Μελισσών”. Για πρώτη φορά γίνεται podcast για σειρά στην Ελλάδα. Έχω φτιάξει μια εταιρεία με την Κατερίνα Μπακογιάννη και μεγάλο μας στοίχημα την επόμενη διετία είναι να κάνουμε ένα podcast μυθοπλασίας» αποκάλυψε.