Είχε μια από τις πιο πολυσυζητημένες σκηνές σεξ στην τηλεοπτική ιστορία ως λαίδη Γιάρα Γκρεϊτζόι στην παγκόσμια επιτυχία τη σειράς Game of Thrones. Τώρα η Τζέμα Γουίλαν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο αστυνομικό θρίλερ του ITV, The Tower.

Εκεί κάνει τη ντετέκτιβ Σάρα Κόλινς στη σειρά τριών μερών, με την προσαρμογή του σεναρίου να είναι από τον συγγραφέα και εκτελεστικό παραγωγό του Homeland, Patrick Harbinson.

Η Τζέμα Γουίλαν έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «The Guardian» και μεταξύ άλλων μίλησε και για τις ερωτικές σκηνές στο Game of Thrones που σχολιάστηκαν εντόνως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Γουίλαν έπαιζε την ενεργητικά αμφιφυλόφιλη Γιάρα στο «Παιχνίδι των Θρόνων» και ερωτηθείσα στο αν οι εντολές που δέχονταν από τους υπευθύνους πίσω από την κάμερα για τις ερωτικές σκηνές στη σειρά ήταν ν’ αφεθούν στην οικειότητα που απαιτούσαν και πώς ήταν η αντιμετώπισή τους από την πλευρα των ηθοποιών απάντησε:

«Σχεδόν κυριολεκτικά. Συνήθιζαν απλώς να λένε, «Όταν φωνάζουμε δράση, προχωρήστε!», και θα μπορούσε να είναι ένα είδος ξέφρενου χάους. Αλλά μεταξύ των ηθοποιών υπήρχε πάντα το ένστικτο να κάνουν έναν έλεγχο μεταξύ τους. Υπήρχε μια σκηνή σε έναν οίκο ανοχής με μια γυναίκα και ήταν τόσο εκτεθειμένη που μιλήσαμε μαζί για το πού θα ήταν η κάμερα και με τι ήταν ευχαριστημένη. Κάποιος σκηνοθέτης μπορεί να πει: «Δάγκωσε λίγο το στήθος της, μετά χαστούκισε τον πισινό της και φύγε!», αλλά πάντα το συζητούσα με τον άλλο ηθοποιό».

Στη δεύτερη σεζόν του 2012 (την πρώτη της) του Game of Thrones, η Γιάρα και ο Θίον Γκρεϊτζόι (Άλφι Άλεν) είχαν μια από τις πιο πολυσυζητημένες σεξουαλικές σκηνές της τηλεόρασης (εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε στο σενάριο ότι ήταν αιμομικτική, καθώς επρόκειτο για αδέλφια) μοιράζοντας μια βόλτα με άλογο, συμπεριλαμβανομένης μιας κίνησης που θα έφερνε άμεσο αποκλεισμό στο Ντρεσάζ (Ιππική Δεξιοτεχνία). «Ο Άλφι ήταν λίγο προβληματισμένος του στυλ: «Είναι αυτό εντάξει; Πώς θα γίνει να το κάνουμε αυτό να λειτουργήσει;» Με σκηνοθέτες οικειότητας, η όλη σκηνή είναι σαν χορογραφία – εσύ μετακομίζεις εκεί, εγώ μετακομίζω εκεί και η άδεια και η συγκατάθεση δίνονται πριν ξεκινήσετε. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε.