Νέα μέρα ξημέρωσε για το GNTΜ 4 στο επεισόδιο της Δευτέρας (01/11), με τις πρωινές συζητήσεις να επικεντρώνονται τόσο στην αποχώρηση της Άννας Βαλτατζή, όσο και στην επίγευση του τελευταίου πλατό.

Μια αναπάντεχη προσθήκη στο top11 αιφνιδίασε τους πάντες και «απειλεί» να αλλάξει τις δυναμικές τόσο στο σπίτι, όσο και στο διαγωνισμό. Ο λόγος για την… εισβολή του Αιμιλιανού Ιωάννη Κλαυδιανού, ο οποίος προστέθηκε στο παιχνίδι μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Βασίλη.

Κάπως έτσι 12, πλέον, top models οδηγήθηκαν για μία ακόμα φορά στο στούντιο για ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό challenge. Υπό την καθοδήγηση του coach Γιώργου Καράβα και το καλλιτεχνικό βλέμμα της Ζενεβιέβ Μαζαρί, τα παιδιά πόζαραν για μια καμπάνια περίεργων ροφημάτων με το… γευστικό αποτύπωμα του διατροφολόγου τους Μάνου Δημητρούλη. Χρώματα, υφές και απόλαυση ήταν τα στοιχεία, που έπρεπε να αποτυπωθούν σε κάθε περίπτωση στα «κλικ».

Ένας όμως κράτησε τη γλυκιά γεύση του επάθλου, που είναι μια επαγγελματική φωτογράφηση δια χειρός Xander Romanov.

Το επόμενο πρωί η συζήτηση για την καινούρια συνθήκη στο σπίτι καλά κρατούσε, μέχρι που το μήνυμα για τη νέα αποστολή επανέφερε τους πάντες σε διαγωνιστική τροχιά.

Μας μετέφεραν στη ζωή των Amish

Η φύση εμπνέει την τέχνη, τη μόδα αλλά και το GNTM 4, που αυτή τη φορά οδήγησε τα μοντέλα σε μια… φωτογραφική επιστροφή στη φύση.

Σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, οι διαγωνιζόμενοι μας μετέφεραν στη ζωή των Amish, καθώς πόζαραν εκτελώντας αγροτικές εργασίες, μπροστά στο φακό του Δημήτρη Κλεάνθους. Ορισμένοι δεν κατάφεραν να γίνουν ένα με την φύση, ενώ άλλοι ένιωσαν έξω από το φυσικό τους περιβάλλον.

Ειδικά για το εν λόγω κόνσεπτ, τα μειονεκτήματα και το πού θα δίνονταν είχε ιδιαίτερη σημασία, σε ένα challenge που μέσα στην απλότητά του έκρυβε πολλές παγίδες.

Ο Ντίνος, που είχε το πλεονέκτημαως νικητής της προηγούμενης δοκιμασίας «μοίρασε» τα μειονεκτήματα στους συμπαίκτες του.

Οι Δημήτρης Σκουλός, Άγγελος Μπράτης και Γιώργος Καράβας, έδωσαν κατεύθυνση στα παιδιά, τα οποία σε κάποια σημεία δυσκολεύονταν να σταθούν στο ύψος των μοντελικών απαιτήσεων. Δείτε μία προς μία τις προσπάθειες όλων των παιδιών που συμμετέχουν στο ριάλιτι μοντέλων:

Στο νέο πλατό ετυμηγορίας, οι τέσσερις κριτές του GNTM 4, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελος Μπράτης και Δημήτρης Σκουλός, κλήθηκαν για ακόμα μία φορά να αποφασίσουν, βάσει λήψης, ποια μοντέλα απέδωσαν με άνεση τα ζητούμενα και ποια όχι.

Σε μία ανακοίνωση προέβη η Ζενεβιέβ Μαζαρί στο GNTM, μόλις οι παίκτες βρέθηκαν στο πλατό για να αξιολογηθούν οι φωτογραφίες τους.

Η ανακοίνωση ήρθε ως αποτέλεσμα της τακτικής που ακολουθούσαν τα παιδιά κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Η Ζενεβιέβ τούς ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να ισχύει η ψηφοφορία των παικτών, όπου «έσωζαν» έναν παίκτη από το bottom 3 και πάρθηκε η απόφαση να καταργηθεί γιατί η ψηφοφορία ήταν περισσότερο συναισθηματική παρά για την απόδοση των μοντέλων στα σετ.

Οι συμμετέχοντες δέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά την ανακοίνωση, αφού απαλλάχθηκε από πάνω τους ένα βάρος, που τους έβαζε σε διαδικασία να ψάχνουν δικαιολογίες για τις ψήφους τους.

Κι ενώ άρχισε η αξιολόγηση σε κάποια στιγμή η Ισμήνη, στην προσπάθειά της να πείσει τους υπόλοιπους κριτές για την άποψή της πήρε τη σκούπα και άρχισε να σκουπίζει στο πλατό.

Ποιοι ήταν όμως οι bottom three και ποιος παίκτης τελικά αποχώρησε από το GNTM 4;

Στους bottom 3 βρέθηκαν ο Κωνσταντίνος, ο Τζόνι και ο Ντίνος. Στο τέλος αυτός που αποχώρησε ήταν ο Ντίνος, όπως αποφάσισαν οι τέσσερις κριτές

Μάλιστα ο παίκτης πλάνταξε στο κλάμα γιατί ένιωσε πως αυτό που του συνέβη ήταν άδικο γιατί ήθελε πολύ να φτάσει ψηλά και πριν αποχωρήσει, ο νεαρός που έχασε την ευκαιρία να φτάσει στον τελικό, έκανε και μία καταγγελία για συμπαίκτη του, υποστηρίζοντας πως του έκανε bullying.