Περισσότερες από 20.000 είναι πλέον οι υπογραφές όσων επιθυμούν να καταργηθεί το ριάλιτι του Alpha, Bachelor.

Ενώ το απόγευμα της Δευτέρας οι υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί στο Avaaz ήταν 19.455, το απόγευμα της Τετάρτης ανερχόντουσαν σε 22.803.

Και ενώ ο στόχος αρχικά ήταν να συγκεντρωθούν 20.000 υπογραφές, αυτός ο στόχος όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά ξεπεράστηκε κιόλας και γι’ αυτό το λόγο οι διοργανωτές του του ψηφίσματος έθεσαν καινούργιο στόχο ο οποίος είναι οι 30.000 υπογραφές.

Το ψήφισμα έχει τον τίτλο «Να καταργηθεί το Bachelor» και παραλήπτης του αιτήματος είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως αναφέρεται στο Avaaz.

«The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει  την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.