Σχεδόν 20.000 – ο οποίος είναι και ο στόχος – είναι οι υπογραφές που έχει συγκεντρώσει το ψήφισμα με αίτημα την κατάργηση του ριάλιτι του Alpha, The Bachelor. Συγκεκριμένα, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, οι υπογραφές ανέρχονταν σε 19.455.

Το ψήφισμα έχει τον τίτλο «Να καταργηθεί το Bachelor» και παραλήπτης του αιτήματος είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως αναφέρεται στο Avaaz.

Δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις και από δημόσια πρόσωπα όσον αφορά το ριάλιτι, στο οποίο ο ηθοποιός Αλέξης Παππάς αναζητεί τη μια και μοναδική που θα του «κλέψει» την καρδιά.

«Εκπληκτικό σκουπίδι. Και ατάλαντο. Δεν έχει ψήγματα ταλέντου μέσα αυτό. Έχω την εντύπωση ότι και για να γίνεις ένα πολύ επιτυχημένο σκουπίδι, πρέπει κάτι να έχεις», είναι το σχόλιο που είχε κάνει ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος.

«Το Bachelor είναι η ντροπή της γυναίκας και της τηλεόρασης», είχε σχολιάσει και η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά.

«Να καταργηθεί το Bachelor» – Τι λέει το ψήφισμα

Στο διαδικτυακό ψήφισμα με αίτημα να «κοπεί» το ριάλιτι, αναφέρονται τα εξής: «The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα.

Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων. Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία».