Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως έπειτα από 8 χρόνια αναμένεται να ξαναλειτουργήσει ένα από σημαντικότερα στούντιο-πλατό, που είχε στην κατοχή της μέχρι το 2013.

Πρόκειται για το ιστορικό στούντιο Α, στο οποίο έχουν μαγνητοσκοπηθεί και μεταδοθεί αναρίθμητες εκπομπές που έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στην ιστορία της τηλεόρασης, όπως εκπομπές του Φρέντυ Γερμανού, του Αλέκου Σακελλάριου, του Γιώργου Κατσαρού, θεατρικές παραστάσεις, η «Αυλαία», και πιο πρόσφατα το «Συν και Πλην», το «10 με 2» με τη Ρίκα Βαγιάνη και την Πόπη Τσαπανίδου, και εκατοντάδες άλλες εκπομπές από το 1970 που πρωτολειτούργησε.

Το συγκεκριμένο στούντιο ήταν στην κατοχή της ΕΡΤ μέχρι το 2013 ενώ τότε είχε παραχωρηθεί από την Πολιτεία, μαζί με δύο κτίρια που βρίσκονται στο οικόπεδο της οδού Κατεχάκη, από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η παραχώρηση αυτή είχε γίνει τότε στο πλαίσιο της κάλυψης των αυξημένων κτιριακών αναγκών που αντιμετώπιζε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, λόγω της ανάγκης στέγασης των υπηρεσιών ασύλου.

Οι υπηρεσίες αυτές, ωστόσο, έχουν πλέον μετακινηθεί στο εμβληματικό κτίριο του εργοστασίου Κεράνης στον Πειραιά και έτσι την προηγούμενη Παρασκευή ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα από τη διοίκηση της ΕΡΤ στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το ενδεχόμενο το στούντιο να ξαναχρησιμοποιηθεί από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Το πρωί της Τρίτης (29/6) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε από κοινού το κτίριο με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα και Γιώργο Γαμπρίτσο, και η απόφαση ελήφθη επί τόπου. Μαζί με τις εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για τη χρήση του υπολοίπου κτιρίου από την Αστυνομία, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή, εντός των προσεχών ημερών, το ιστορικό στούντιο που βρίσκεται στο ισόγειο να καθαριστεί και να παραδοθεί ξανά στην ΕΡΤ, προκειμένου οι τεχνικοί της να αναλάβουν άμεσα να το ανακαινίσουν, ώστε να χρησιμοποιηθεί εκ νέου από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.