Ήταν μία έντονη μέρα για τους παίκτες της κόκκινης και της μπλε ομάδας του Survivor καθώς ο σημερινός αγώνας είχε έπαθλο φαγητού και επικοινωνίας αλλά και το συμβούλιο του νησιού είχε αποχώρηση παίκτη. H οποία, προς απογοήτευση συμπαικτών και αντιπάλων, ήταν αυτή του Παύλου Γαλακτερού.

Η μπλε ομάδα ήταν δεδομένο, ότι θα χάσει έναν παίκτη της αυτή την εβδομάδα στο Survivor, αλλά εμφανίστηκε αποφασισμένη στο έπαθλο επικοινωνίας, δείχνοντας αντίδραση και παίρνοντας την νίκη, πληρώνοντας την κόκκινη… με το ίδιο νόμισμα.

Μετά τα δύο αγωνίσματα ασυλίας, όπου οι «Κόκκινοι» κυριάρχησαν απόλυτα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για ένα έπαθλο με φαγητό και επικοινωνία. Αυτή την φορά, οι «Μπλε» όχι απλά μπήκαν καλύτερα στο ματς με 3-0, αλλά δεν έχασαν σε κανένα σημείο το προβάδισμα.

Όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι παίκτες της κόκκινης ομάδας, οι «Μπλε» επικράτησαν με 10-6 με τελευταίο τον πόντο του Τζέιμς έναντι του Σάκη και θα απολαύσουν άλλο ένα ιδιαίτερο έπαθλο, τρώγοντας λουκούλειο γεύμα και μιλώντας με φιλικά τους πρόσωπα.

Στο συμβούλιο του νησιού που ακολούθησε υπήρξαν ξανά εντάσεις μεταξύ των δύο εκ των υποψηφίων του James Καφετζή και του Νίκου Μπάρτζη με την Κόκκινη ομάδα ενώ λίγο αργότερα ο παρουσιαστής του παιχνιδιού ανακοίνωση την αποχώρηση του Παύλου Γαλακτερού. Ανακοίνωση που γέμισε θλίψη τους περισσότερους εναπομείναντες παίκτες στο Survivor 4