Όλοι μας θέλουμε μερικές μέρες απλά να δούμε μία σειρά μικρή σε διάρκεια, η οποία να μην χρειάζεται κάποια «δέσμευση» για παραπάνω από 1-2 μέρες.

Το lordoftheseries.gr είναι εδώ για εσάς λοιπόν, καθώς συγκέντρωσε για εσάς οχτώ εξαιρετικές επιλογές mini σειρών.

The Undoing

Μέσα στα έξι επεισόδια της mini σειράς του HBO, μια πλούσια οικογένεια διαλύεται υπό τις κατηγορίες για το φόνο μίας κοπέλας. Το πως θα διαχειριστεί το φαινομενικά ευτυχισμένα ζευγάρι των Frasers την όλη πίεση που δημιουργείται από την αστυνομία και τα media, θα είναι το κεντρικό θέμα που απασχολεί.

Η διάρκεια των επεισοδίων είναι στα 50-60 λεπτά ενώ συνολικά θα περάσετε 5μισι ώρες προσπαθώντας να μαντέψετε τις εξελίξεις!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8,5/10)

WandaVision

Μετά τα γεγονότα του Avengers: Endgame, η Wanda και ο Vision μετακομίζουν στο ονειρικό Westview, ζώντας σε μια πόλη παγιδευμένοι μέσα σε διάφορα Sitcoms. Πρόκειται για ένα ταξίδι στον χρόνο, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 50′. Η mini σειρά της Disney+ θα σας προσελκύσει για τους χαρακτήρες του αλλά θα σας κρατήσει με το μυστήριο που επικρατεί, καθώς μέσα στην κωμωδία σαν θεατής δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει.

Το σύνολο των εννιά επεισοδίων θα το δείτε μέσα σε 5 ώρες και 50 λεπτά. Τι περιμένετε λοιπόν!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9,4/10)

I Know This Much Is True

Τα έξι επεισόδια της mini σειράς του HBO εξετάζουν την ταραχώδη σχέση μεταξύ των δύο αδελφών Birdsey ενώ θίγει μεγάλα ζητήματα σχετικά με την κατάθλιψη, το πένθος και την αγάπη. Υπάρχουν μερικές υπέροχες αντιπαραθέσεις σε όλο τη σειρά και τα flashbacks της προσθέτουν περισσότερο βάθος και να εμπλουτίζοντας το παρελθόν αυτών των δύο αδελφών, το οποίο καθόρισε τη μοίρα τους.

Η διάρκεια των επεισοδίων είναι στα 60 λεπτά, άρα στο σύνολο έξι ώρες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9,1/10)

And Then There Were None

Οχτώ-άγνωστοι μεταξύ τους-άνθρωποι είναι καλεσμένοι στην απομονωμένη έπαυλη μιας αριστοκρατικής οικογένειας, η οποία όμως απουσιάζει και στη θέση της βρίσκονται οι δύο οικονόμοι της. Τόσο η ανεξήγητη απουσία τους, όσο και η μυστηριώδης συμπεριφορά των οικιακών βοηθών, προκαλούν νευρικότητα και ανησυχία στους καλεσμένους, που αρχίζουν να μετανιώνουν την άφιξη τους στην έπαυλη.

Τα τρία επεισόδια της τηλεοπτικής μεταφοράς του βιβλίου της Agatha Christie από το BBC έχουν διάρκεια 56 λεπτά το καθένα και συνολικά θα σας πάρει μόνο 2 ώρες και 50 λεπτά για να τη δείτε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8,5/10)

Sharp Objects

Μία δημοσιογράφος επιστρέφει στον τόπο της για να καλύψει δύο υποθέσεις εξαφάνισης και δολοφονίας κοριτσιών. Τόσο όμως οι κακές σχέσεις της με την οικογένεια της, όσο και «κλειστός» χαρακτήρας της θα την κάνει να είναι αρκετά διστακτική ως προ το να αναλάβει την υπόθεση αυτή. Μέσα από τα οχτώ επεισόδια θα δούμε αρκετές αναδρομές στο παρελθόν της, με τη μητέρα και την αδερφή της.

Η διάρκεια των επεισοδίων της σειράς του HBO είναι 50-60 λεπτά και συνολικά θα σας πάρει 7 ώρες και κάτι για να δείτε όλη τη σειρά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8,8/10)

Alias Grace

Μια νεαρή υπηρέτρια, η Grace Marks, καταδικάζεται και φυλακίζεται για μία δολοφονία και όσο εκείνη εκτίει την ποινή λειτουργώντας ως οικιακή βοηθός, ο ψυχολόγος Simon Jordan, καταπιάνεται με την υπόθεση της και από την τελική αναφορά του γι’ αυτήν θα κριθεί αν θα ελευθερωθεί. Μέσα σε αυτές τις διαδοχικές συναντήσεις τους, η Grace θα του ανοιχτεί και θα ξαναζήσει από την αρχή τις στιγμές που την οδήγησαν στη φυλακή.

Τα έξι επεισόδια της σειράς του Netflix διαρκούν 45 λεπτά το καθένα και συνολικά 4μισι ώρες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8/10)

The Night Of

Πρόκειται για μία mini σειρά του HBO, που ακολουθεί τον Naz, έναν Πακιστανό γεννημένο στην Αμερική, όπου ξυπνά στο σπίτι μιας κοπέλας και την αντικρίζει νεκρή. Πλέον πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Για καλή του τύχη τον αναλαμβάνει ένας δικηγόρος που αντικρίζει σ’ αυτόν μία μεγάλη ευκαιρία καριέρας.

Η σειρά αποτελείται από οχτώ επεισόδια των 60 λεπτών και συνολικά το τηλεοπτικό σας «ταξίδι» θα κρατήσει 8μισι ώρες περίπου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7,9/10)

The Spy

Η mini σειρά του Netflix διηγείται την πραγματική ιστορία του Eli Cohen, ενός Αιγύπτιου-Ισραηλινού πράκτορα της Mossad, της υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών του Ισραήλ. Η χώρα του τον στέλνει ως κατάσκοπο στη Συρία, με την οποία ήταν στα μαχαίρια και πλέον ο Eli υιοθετεί το προφίλ ενός πωλητή επίπλων, που σιγά-σιγά θα παρεισφρήσει στα ανώτερα στρώματα της Συριακής κοινωνίας.

Τα επεισόδια είναι έξι με διάρκεια 50-60 λεπτά ενώ στο σύνολο θα σας πάρει 5 ώρες και 20 λεπτά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9,2/10)