Στην Ελαφόνησο γυρίστηκε το χθεσινό επεισόδιο του GNTM 3 με τη διάσημη και προστατευόμενη παραλία Σίμος να αποτελεί το φυσικό σκηνικό για το γύρισμα της αποχώρησης. Επειδή, η παραλία αποτελεί προστατευμένη περιοχή του δικτύου Natura, τόσο ο Γιώργος Καράβας όσο και η Βίκυ Καγιά στην έναρξη του επεισοδίου, φρόντιζαν να αναφερθούν σε αυτό.

«Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί» είπε ο Καράβας, με την Καγιά να προσθέτει: «Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».

Ωστόσο, η συνέχεια ήταν αρκετά διαφορετική. Το κόνσεπτ της φωτογράφισης ήταν για την καμπάνια ενός αυτοκινήτου υψηλών προδιαγραφών, με έμπνευση από την ταινία Mad Max. Ενώ είδαμε μέχρι και τη Βίκυ Καγιά να οδηγεί το θηριώδες τζιπ στην παραλία.

Έτσι, με το που προβλήθηκε το επεισόδιο του ριάλιτι του Star προκλήθηκαν σοβαρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στα social media εκ μέρους της Greenpeace Ελλάδας αλλά και τηλεθεατών. Μάλιστα, η Greenpeace Ελλάδας στο λογαριασμό της στο Instagram ανέβασε σχετικά στόρι με σκηνές από το GNTM, τονίζοντας πως είναι λάθος αυτό που κάνουν.

«Δεν μεταφέρουμε τις μηχανές μας, τα τζιπ μας έξω από τα οδικά δίκτυα σε ευαίσθητες περιοχές» ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Greenpeace Άλκης Καφετζής μιλώντας την Τρίτη στο «Πρωινό».

Άλλωστε, όπως τόνισε, έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε μηχανοκίνητη δραστηριότητα στις παραλίες, πόσω μάλλον σε μία περιοχή που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Το να μπαίνουν μηχανοκίνητα οχήματα σε οποιαδήποτε παραλία είναι παράνομο. Δεν έχει να κάνει ότι η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται εντός Natura. Εγώ δενμπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Ούτε εσείς γνωρίζετε, ούτε εγώ τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνολικά είναι πολύ λάθος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο».