Η Utopia είναι μια σειρά πιο επίκαιρη από ποτέ. Βέβαια, εδώ δεν έχουμε ούτε καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση, ούτε lockdown, ούτε social distancing.

Οι ιοί όμως, είναι θέμα συζήτησης παγκοσμίως εδώ και αρκετό καιρό και πολλοί άνθρωποι στράφηκαν ακούσια στην τηλεόραση, αναζητώντας παρηγοριά. Περιττό να πούμε ότι ο ειρωνικός τίτλος Utopia δεν μας προδιαθέτει για happy end!

H συγγραφέας Gillian Flynn έχει αναλάβει αυτή τη μαύρη κωμωδία/ θρίλερ συνομωσίας. Ο σεναριογράφος της πρωτότυπης βρετανικής εκδοχής Dennis Kelly συμμετέχει στη παραγωγή, διατηρώντας την αυθεντικότητα της αμερικανικής εκδοχής. Ο  Todd Haynes (Black Mirror) έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία των περισσότερων επεισοδίων.

Υπόθεση

Η Utopia, όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr βασίζεται στην ενδιαφέρουσα ιδέα ότι τα κόμιξ μπορούν να προβλέψουν τον αφανισμό της ανθρωπότητας! Οι εικονικοί φίλοι και θαυμαστές του κομιξ συγκεντρώνονται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, έχοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν το έντυπο sequel της αγαπημένης τους εμμονής. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο βλέπουμε έντονους διαλόγους, comic fans και δημιουργία νέων σχέσεων. Το πρώτο επεισόδιο κλείνει με την άφιξη κάποιων περίεργων ατόμων με όπλα και σύριγγες, δημιουργώντας μας ερωτήματα για τη πλοκή τις σειρές αλλά και για την τρέχουσα κατάσταση της δημόσιας ασφάλειας. Αυτό που ακολουθεί είναι μια ιστορία με κάποια ήπια βασανιστήρια, απατεώνες επιστήμονες και μπόλικους πυροβολισμούς.

Χαρακτήρες

Ο John Cusack πρωταγωνιστεί στη σειρά, με ένα ρόλο καθοριστικής σημασίας. Η ερμηνεία του ως Dr. Kevin Christie είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς εξερευνώνται οι πτυχές του ως οικογενειάρχης, επαγγελματίας επιστήμονας ,όσο και κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό, που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λόγω spoilers. Οι Desmin Borges, Dan Byrd και Sasha Lane ξεχωρίζουν από το βασικό καστ, ενώ οι Rainn Wilson και Cory Michael Smith συμπρωταγωνιστούν και συμπληρώνουν την ομάδα. Η Sasha Lane ως Jessica Hyde είναι ανηλεής, ευρηματική και θρασύς παραμένοντας πιστή στο στόχο της και διατηρώντας τον έλεγχο της κάθε κατάστασης.

Εντυπώσεις

Σε κάποιο βαθμό, η Utopia συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία ταινιών με θεματική πανδημίας. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι ευρηματική και εμφανής σε όλη αυτή τη σειρά . Οι δημόσιες διαμαρτυρίες είναι αξιοσημείωτες, οι αναταραχές σε ένα πλασματικό παγκόσμιο τοπίο είναι έντονες και μυστικές οργανώσεις είναι ασταμάτητες. Η σειρά επικεντρώνεται σε θεωρίες γύρω από τη κυβερνητική χειραγώγηση των πολιτών, κοινωνικές παθογένειες ακόμα και με έμμεσο τρόπο. Τα ζητήματα που αφορούν την εταιρική κερδοσκοπία και τη μαζική παραγωγή βιολογικών όπλων τείνουν να εμφανίζονται επίσης εκτενώς. Καθώς η ιστορία ξεδιπλώνεται, η πλοκή κορυφώνεται και αρκετοί άνθρωποι πεθαίνουν. Υπάρχουν στιγμές εδώ που η ζωή μιμείται σίγουρα την τέχνη, κάτι που η Gillian Flynn αξιοποιεί στο έπακρο.

Tελική Ετυμηγορία

Αν ψάχνετε μια σειρά με γρήγορη πλοκή και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τότε το Utopia αξίζει να το τσεκάρετε. Η σειρά δεν είναι τέλεια και κάποια στοιχεία της ίσως φανούν επιτηδευμένα. Παρ’όλα αυτά στα 8 επεισόδια της η δράση είναι εγγυημένη!

H σειρά έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν