Θλίψη τόσο στο δημοσιογραφικό όσο και στο καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Σάσας Μανέττα. Η ΕΡΤ αποχαιρετά μια από τις πρώτες της παρουσιάστριες ενώ, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, υπενθυμίζει πως η Σάσα Μανέττα, μαζί με τις Αιμιλία Υψηλάντη και Εύη Ιωαννίδου, στην τότε ΥΕΝΕΔ, ήταν αυτές που «άνοιγαν» και «έκλειναν» το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει: «Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση αποχαιρετά, με θλίψη, τη Σάσα Μανέττα, μια από τις πιο γνωστές παρουσιάστριες της ΕΡΤ, τη δεκαετία του ’80, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της με υποδειγματικό επαγγελματισμό και ήθος.

Η Σάσα Μανέττα, η οποία υπήρξε παράλληλα επιτυχημένη στιχουργός και συγγραφέας, γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Ήταν από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, μαζί με την Αιμιλία Υψηλάντη και την Εύη Ιωαννίδου -στην τότε ΥΕΝΕΔ- των οποίων την παρουσία και τη φωνή είχαν ταυτίσει οι τηλεθεατές με την έναρξη και το κλείσιμο του ημερήσιου προγράμματος.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους της».

TAGS