Μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε άνοιξε στο πρώτο επεισόδιο «My Style Rocks» της εβδομάδας. Η συζήτηση αυτή αφορούσε το «καυτό» θέμα των αντιγραφών καθώς οι παρατηρητικοί τηλεθεατές που δεν τους ξεφεύγει τίποτα στέλνουν αρκετά συχνά, τόσο στους κριτές όσο και στην παρουσιάστρια του «My Style Rocks» εικόνες οι οποίες αποδεικνύουν πως οι διαγωνιζόμενες αντιγράφουν.

«Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δίκαιο για το παιχνίδι μας αυτό…» σχολίασε η Κατερίνα Στικούδη.

Ο Μηνάς Αηδόνης, ο οποίος είδε στο videowall τη φωτογραφία του από εμφάνιση του στο πλατό και δίπλα την πρωτότυπη εικόνα που κάποιος τηλεθεατής είχε στείλει στην παραγωγή σχολίασε: «Για το μακιγιάζ το θεωρώ αστείο… Εγώ έδειξα την εικόνα στην κοπέλα που με έβαψε και της είπα ότι θέλω αυτό το πράγμα. Τα ρούχα ήταν ξεκάθαρα δικά μου και θεωρώ άκυρη την εικόνα μου σε αυτές τις εμφανίσεις».

Η παρουσιάστρια έδωσε το λόγο στον Στέλιο Κουδουνάρη ο οποίος διευκρίνισε πως εκείνος δεν έχει πρόβλημα αρκεί να μην του λένε ψέματα οι παίκτριες και τις ερώτησε αν εκείνες είναι μεταξύ τους εντάξει.

Λίγη ώρα αργότερα, η Αρετή Λις εμφανίστηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή για να παρουσιάσει το δικό της look και το concept της.

Όταν όμως η παίκτρια εμφανίστηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς ήρεμα…

Ο Στέλιος Κουδουνάρης πήρε τον λόγο λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω να μου πεις Αρετή τι σημαίνει αντιγραφή και τι σημαίνει έμπνευση. Θέλω κάπως να το λύσω αυτό το θέμα γιατί γενικά είμαι στενοχωρημένος.

Όταν το αποτέλεσμα δεν είναι όμοιο αλλά πολύ κοντά στο πρωτότυπο, δεν θεωρείται αντιγραφή; Έμπνευση είναι όταν παίρνεις στοιχεία από κάποια εικόνα και δεν μοιάζει ή με κάποιο τρόπο παραπέμπει. Καμία εικόνα δεν μπορεί να είναι αντιγραφή γιατί τίποτα δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο. Έφερες μια εικόνα που ήταν ίδια, ίδιοι όγκοι, ίδια ατμόσφαιρα. Τι πιο υγιές να λέτε ότι είδα αυτήν την εικόνα και πήρα αυτά τα στοιχεία. Θα σας λέγαμε όχι δεν τα έφερες σωστά; Δεν το αντέγραψες καλά; Ή προτιμάτε να σας λέμε μπράβο για αυτό που σκέφτηκες μόνος σου;

Δεν θέλω να μου λέτε τίποτα πια, εγώ θα τοποθετηθώ και τελειώνω σήμερα. Αν θέλετε να κοροϊδεύετε ο ένας τον άλλον, είμαστε μια χαρά μια ωραία παρέα. Έχω αρχίσει να αισθάνομαι έτσι με τους περισσότερους από εσάς».