Μετά από μία εξαιρετική 1η σεζόν της σειράς «The Alienist» που προβλήθηκε στο Netflix και στο ΤΝΤ, η 2η σεζόν ή αλλιώς «The Alienist: Angel of Darkeness» ήρθε να δώσει συνέχεια με 8 νέα επεισόδια.

Η τριάδα με τον ψυχολόγο Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), την αστυνόμο Sara Howard (Dakota Fanning) και το δημοσιογράφο John Moore (Luke Evans) επιστρέφει για μία ακόμα δυσκολότερη και επίπονη υπόθεση από την προηγούμενη τους.

Ας αναλύσουμε λοιπόν ό’τι είδαμε σε αυτή τη σεζόν, δίχως spoilers:

Οι ζωές των τριών φίλων/συνεργατών έχουν μπει πλέον σε ένα δρόμο όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr. Η Sara, η οποία παίρνει πολύ παραπάνω τηλεοπτικό χρόνο στη σεζόν αυτή, έχει ανοίξει το δικό της γραφείο ντετέκτιβ. Ο John συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στη New York Times και αναμένεται να αρραβωνιαστεί την βαφτισιμιά ενός από τους ισχυρότερους ανθρώπους της πόλης. Ο Laszlo έχει πλέον καταπιαστεί με τον ίδρυμα του για την ψυχολογική υποστήριξη νεαρών παιδιών.

Μια σειρά όμως από εξαφανίσεις και συνάμα θανάτους μωρών τους φέρνει ξανά κοντά και τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πως η υπόθεση αυτή χρίζει άμεσης επίλυσης, διότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Μπορεί η σοκαριστική αυτή υπόθεση να είναι ο κεντρικός άξονας της σεζόν αυτής, υπάρχουν όμως στιγμές που αυτή μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και κυριαρχεί το ρομαντικό στοιχείο και οι φιλοσοφικές αναζητήσεις μεταξύ φιλίας και έρωτα. Το τι θέλεις αλλά το τι μπορεί να γίνει, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο εδώ.

Πίσω στην υπόθεση, η λύση της δεν έρχεται μονομιάς και αναίμακτα. Ο κάθε χαρακτήρας, και κυρίως η Sara, ταυτίζεται με την υπόθεση αυτή μιας και εντοπίζει στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από αυτήν στοιχεία που της θυμίζουν το παρελθόν της.

Η ολοκλήρωση αφήνει έντονο το αίσθημα του γλυκόπικρου για μερικούς αλλά για άλλους η ευτυχία επικρατεί, μιας και οι ευκαιρίες που «ανοίγονται» είναι αξιόλογες.

Η σειρά «The Alienist: Angel of Darkness» είναι ξανά σκηνοθετικά καλοστημένο ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια εποχής ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακά. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στη διάρκεια την 8 επεισοδίων είναι αξιοπρόσεκτη.

Η σειρά έχει για άλλη μια φορά καλές ερμηνείες ενώ στη δεύτερη σεζόν ο ρόλος της Fanning είναι αναβαθμισμένος.

Δύσκολο θα βρει κάποιος ένα «κενό» στο σενάριο. Δεν κούρασε σε κανένα σημείο (τα 45λεπτα επεισόδια βοήθησαν σ’αυτό) όμως δεν ήταν κατ’εμέ αυτό που έκανε τη διαφορά. Το μόνο που με «ενόχλησε» ήταν πως ο μεγάλος θάνατος της σεζόν δεν πήρε προηγουμένως την κατάλληλη ανάπτυξη, ώστε τουλάχιστον να στεναχωρηθώ ή να σοκαριστώ.

Το κυριότερο όμως είναι πως η σεζόν αυτή σε ορισμένα σημείο δεν έκανε το αναμενόμενο και αυτό που όλοι επιθυμούν, πράγμα που εκτίμησα αρκετά. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει και 3η σεζόν, αλλά αξίζει να γίνει!