Πρεμιέρα κάνει σε λίγες ώρες η εκπομπή «Special Report» του Ant1. Τάσος Τέλλογλου, Αντώνης Φουρλής και Μαρία Σαράφογλου, θα υποδεχθούν στις 23.30 το τηλεοπτικό κοινό και θα φέρουν στο προσκήνιο, έρευνες, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αφηγήσεις.

Από τη Σοφία Πελεκάνου

«Ποδαρικό» στη νέα αυτή σεζόν του «Special Report» θα κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε στο δημοσιογράφο Αντώνη Φουρλή και αποκάλυψε πτυχές της προσωπικότητας της αλλά και το πώς οραματίζεται η ίδια το ρόλο της ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Λίγο πριν προβληθεί στον «αέρα» του Ant1 η συνάντηση του δημοσιογράφου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Φουρλής μίλησε στο newsbeast.gr για το τι του έκανε εντύπωση στην κ. Σακελλαροπούλου, την προσωπικότητα της και τη νέα τηλεοπτική σεζόν του «Special Report».

– Πρεμιέρα απόψε στις 23:30, για το «Special Report» με μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Είναι η πρώτη φορά που η ΠτΔ αποκαλύπτει πτυχές της προσωπικότητάς της. Είναι από τις σπάνιες φορές που εν ενεργεία ΠτΔ ανοίγει έναν τέτοιου είδους δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Και είναι τιμή – δεν το λέω καθόλου τυπικά – που μας εμπιστεύτηκε για να γίνει το Special Report «αγωγός» ώστε να εκπέμψει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μηνύματα προς την ελληνική κοινωνία. Λέω «μας εμπιστεύτηκε» γιατί η δουλειά μας είναι ομαδική και αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Η γνωριμία μας με την Πρόεδρο έγινε από κοινού εν προκειμένω με τον Τάσο Τέλλογλου. Η εμπιστοσύνη αντανακλά στην ομάδα μας, λοιπόν, που ενισχύεται φέτος με την συμμετοχή της Μαρίας Σαράφογλου σε μόνιμη βάση. Το ήθελε και εκείνη όσο εμείς – άλλωστε πιστεύουμε στην ίδια δημοσιογραφία.

– Σε ποια θέματα αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή σας;

H σκέψη από την πρώτη στιγμή, δεν ήταν να κάνουμε μία τυπική συνέντευξη σαν αυτές που δίνουν τα πολιτικά πρόσωπα κάθε μέρα. Η ιδέα του «Special Report» ήταν να προσφέρουμε στους τηλεθεατές μία ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Είναι ένα πρόσωπο που συζητήθηκε από την πρώτη στιγμή – και σωστά, γιατί η χώρα μας μπαίνει σε μία σύγχρονη ελίτ. Ελάχιστες χώρες του δυτικού κόσμου έχουν κάνει αυτό το βήμα.

Δεν μιλήσαμε σχεδόν καθόλου, λοιπόν, για την τρέχουσα επικαιρότητα. Μίλησε όμως σε αυτή την τηλεοπτική συνάντησή μας για το πώς βλέπει η ίδια τον ρόλο της.

Και από τις απαντήσεις της, σίγουρα θα καταλάβουμε όλοι μας περισσότερα, σχετικά με το πώς σκέφτεται ως άνθρωπος, ποιές είναι οι προσωπικές της ευαισθησίες ή και αγωνίες στον σύγχρονο κόσμο, πώς βλέπει τους νέους ανθρώπους.

Και για εμένα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η απάντησή της στο ερώτημα, πώς μπορεί μία γυναίκα Πρόεδρος να αντιμετωπίζει την θορυβώδη, επιθετική ρητορική του Ερντογάν.

– Πώς θα περιγράφατε την προσωπικότητα της ΠτΔ; Τι σας έκανε περισσότερη εντύπωση;

Το γεγονός ότι δεν μιλά με τον «ξύλινο» λόγο των πολιτικών. Ασφαλώς μιλά με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή για όλα, θα έλεγα με την ακρίβεια ενός δικαστικού τεράστιας εμπειρίας όπως η ίδια. Ωστόσο, αισθάνθηκα ότι εύκολα θα την καταλάβει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Και κάτι ακόμα: Δεν υψώνει ποτέ τον τόνο της φωνής της. Αυτό την ξεχωρίζει κατά την γνώμη μου.

– Πέρυσι, το «Special Report» δημιούργησε αίσθηση με τα θέματα που έφερε στη δημοσιότητα και μάλιστα για κάποια από αυτά είχαμε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Τι να περιμένουμε στο φετινό κύκλο της εκπομπής;

Ο στόχος μας είναι η επιστροφή στη δημοσιογραφία. Αυτό σημαίνει έρευνα, έρευνα, έρευνα! Από την καθημερινότητά μας, που παραπέμπει και σε επιστημονική φαντασία πλέον λόγω κορονοϊού, μέχρι τη σημασία διεθνών γεγονότων για την ζωή του καθενός από εμάς, όπως είναι οι αμερικανικές εκλογές που πλησιάζουν.

Προσπαθούμε πάντοτε να φέρνουμε στο φως όσα κάποιοι θέλουν να κρύψουν και σίγουρα θα συγκρουστούμε αν χρειαστεί.

Θα προσπαθήσουμε όμως και να είμαστε ευαίσθητοι, ώστε να αναδείξουμε πράγματα που συμβαίνουν δίπλα μας και συχνά δεν τα παρατηρούμε, ενώ είναι τόσο ουσιαστικά για τη ζωή μας και για πως θα ζήσουμε αύριο σε αυτή τη χώρα και σε αυτό τον πλανήτη.