Οι χαμένοι παίκτες της κόκκινης ομάδας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα όστρακα και κλήθηκαν να διεκδικήσουν την παραμονή τους και την ασυλία στο MasterChef 4 δημιουργώντας για άλλη μια φορά γευστικά πιάτα.

Όμως τα όστρακα δυσκόλεψαν αρκετούς παίκτες οι οποίοι απογοητεύτηκαν από το αποτέλεσμα.

Όταν ο χρόνος που είχαν στη διάθεση τους οι υποψήφιοι σεφ έφτασε στο τέλος του, οι κριτές φώναζαν έναν-έναν τους παίκτες για να δοκιμάσουν τις παρασκευές τους και στη συνέχεια να αποφασίσουν ποιο από τα πέντε ήταν το καλύτερο και με τις λιγότερες αστοχίες.

Η σειρά της Μάρλεν Γρυντάκη έφτασε, η οποία στάθηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και της ζητήθηκε να παρουσιάσει την παρασκευή της.

Η παίκτρια, δεν θυμόταν πως ακριβώς λεγόταν το ένα υλικό από όσα είχε χρησιμοποιήσει και όταν ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλησε να μάθει για τη συγκεκριμένη παρασκευή, αντί η Μάρλεν να του απαντήσει πως δεν θυμάται το όνομα, απάντησε: «Ξέρει ο σεφ μου τι είναι (σ.σ Σωτήρης Κοντιζάς)».

Η απάντηση αυτή όμως εξόργισε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο οποίος της απάντησε: «Δε μαγειρεύει ο σεφ σου, αλλά εσύ και σου ζητήσαμε να παρουσιάσεις το πιάτο. Η απάντηση είναι “δε θυμάμαι τι έβαλα” και όχι “ξέρει ο σεφ μου”».

Στη συνέχεια, η Μάρλεν μιλώντας στην κάμερα της παραγωγής, δικαιολόγησε τη στάση της λέγοντας ότι «δεν είναι η μέρα της» γιατί δεν είναι καλά ψυχολογικά και σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να είναι στο σπίτι.