Για την ερχόμενη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. μετατέθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση, που ήταν να γίνει σήμερα Τέταρτη, μεταξύ του υφυπουργού αρμόδιου για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή και των εργαζομένων της ΕΡΤ ΑΕ, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Τη συνάντηση των δύο πλευρών, πρώτη μετά από τα τέλη Ιουλίου, που θα γίνει μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, αναμένεται να απασχολήσει η αναγκαιότητα πλήρους λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και επαναφοράς της στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου, ενόψει και της κάλυψης της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ η οποία ξεκινά στις αρχές του προσεχούς έτους.

Μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης, αλλά η στόχευση από την μεριά της Πανελλήνιας Ένωσης θα αποτελέσει «να πάρει πίσω» ο κ. Καψής δηλώσεις περί εισαγγελικής παρέμβασης στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. «Από τις 11 Ιουνίου το μόνο επίσημο έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας είναι ότι είμαστε χρεωμένοι με μηχανήματα.

Αν έρθει άλλο χαρτί το συζητάμε» τονίζουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ. «Το μόνο που δεν πρόκειται να αποδεχτούμε είναι να παραδεχτούμε ότι είμαστε απολυμένοι. Όλα τα άλλα τα συζητάμε» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης.

«Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καψής επαναλαμβάνοντας ότι «αν δεν αδειάσει η ΕΡΤ, δεν καλύπτεται η ελληνική προεδρία».

«Η Δημόσια Τηλεόραση δεν είναι υποχρεωμένη να καλύψει την προεδρία (της ΕΕ). Η πρόθεση μας όμως είναι να την καλύψει», σημείωσε, μιλώντας παράλληλα «για επικοινωνιακά παιχνίδια από την μεριά της ΠΟΣΠΕΡΤ».

Πρόσθεσε επίσης πως το κτίριο της Αγίας Παρασκευής είναι υπόθεση του υπουργείου Οικονομικών και η απόφαση της εκκένωσης του ραδιομεγάρου αφορά την κυβέρνηση και όχι τον ίδιο.