Μήνυση κατά του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Σταύρου Γεωργόπουλου, του αντιδημάρχου Οικονομικών, Δημήτρη Παπουτσή, του νυν Προέδρου της Ραδιοφωνίας, Βασίλη Σπηλιόπουλου και του τέως Προέδρου, Μιχάλη Μάντακα, κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM» την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Οι 28 εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο αντοχής, ζητούν το απολύτως αυτονόητο…να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 3 μηνών, καθώς επίσης και το επίδομα της αδείας τους!

«Κύριε Εισαγγελέα, μηνύουμε τους ανωτέρω και ζητούμε την νόμιμη τιμωρία τους, γιατί εκτέλεσαν σε βάρος μας το αδίκημα της μη έγκαιρης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών που προβλέπεται από το άρθρο του Ν.690/1945 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 παρ. 1 του ν. 2336/19-9-1995, κατά τους χρόνους και τόπους που παρακάτω αναγράφουμε στην αγωγή μας. Επειδή ή οι μηνυμένοι δεν μας κατέβαλλαν ως όφειλαν τα δεδουλευμένα των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου 2010 και το επίδομα αδείας 2010, προφασιζόμενοι οικονομικές δυσκολίες. Μας υπόσχονταν ότι σύντομα θα μας τα καταβάλουν, πράγμα που δεν συνέβη. Προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει, έχουμε εξοδεύσει όλες μας τις οικονομίες κι έχουμε λάβει και πολλά δάνεια από διάφορους φίλους, συγγενείς μας και τράπεζες για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας όλο αυτό το διάστημα. Έχουμε απολέσει την πιστοληπτική μας ικανότητα, με αποτέλεσμα πολλά από τα δάνεια αυτά, να είναι ληξιπρόθεσμα και άμεσα απαιτητά και με κίνδυνο να απολεσθούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία μας. Αδυνατούμε να καλύψουμε, τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών μας, (από τους λογαριασμούς μέχρι τα έξοδα για τις μετακινήσεις μας), με αποτέλεσμα σε πολλούς εξ ημών, να έχουν διακοπεί οι συνδέσεις με τις επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ)», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην μηνυτήρια αναφορά τους οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου, οι οποίοι «χορτασμένοι» από τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής έχουν φτάσει πλέον στα όρια της οικονομικής εξόντωσης…!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σωματείο των Εργαζομένων στον «Επικοινωνία 94FM» συνεχίζει τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, που έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, καθώς επίσης και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας καθημερινά στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου και την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου. Στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται όλα τα κλαδικά συνδικαλιστικά σωματεία της ΕΤΕΡ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, καθώς επίσης και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής