Ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ είναι διαθέσιμο στο Netflix από τον Απρίλιο και έχει προκαλέσει κύματα οργής κατά της δολοφονικής πρακτικής των καρτέλ που στρέφεται έτσι μαζικά στη μαχόμενη δημοσιογραφία.

Για την «Τιχουάνα» ο λόγος, μια σειρά 11 επεισοδίων που περιστρέφεται γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός επιφανούς πολιτικού, την οποία σκοπεύουν να ξεσκεπάσουν μια ομάδα δημοσιογράφων παίζοντας τη ζωή τους κορόνα-γράμματα.

Είναι η πρώτη από τις πέντε σειρές που θα συνυπογράψουν το Netflix και η Univision και η παρθενική συνεργασία ήταν το λιγότερο επιτυχημένη.

Πρόκειται για ένα αποστομωτικό πολιτικό θρίλερ, δοσμένο με τη φόρμα του αστυνομικού, για τη ζωή σε μια χώρα που οι αποκεφαλισμοί είναι σε ημερήσια διάταξη.

Πρωταγωνιστεί μάλιστα ο Νταμιάν Αλκάσαρ του «Narcos», που παίζει εδώ τον εκδότη της εφημερίδας «Frente Tijuana» που ερευνά την πολύκροτη δολοφονία και τη συνωμοσία που κρύβεται ξοπίσω της.

Και πατά μάλιστα καλά στην πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τον θεσμό Committe to Protect Journalists, τουλάχιστον 30 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2009.

Η σειρά των Ντανιέλ Ποσάδα και Ζαΐρ Φερέρ είναι μάλιστα παιδί της ίδιας ομάδας που εργάστηκε για το «El Chapo», έχοντας πολλά κοινά στη θεματολογία και το ύφος με το «Narcos».

Σκοτεινό και άβολο, είναι πλασμένο με τα υλικά της ίδιας της τρομακτικής πραγματικότητας του Μεξικού…