Λίγες μέρες έμειναν μέχρι το «Καφέ της Χαράς» να ανοίξει τις πόρτες του έπειτα από 13 χρόνια και να υποδεχθεί το τηλεοπτικό κοινό που το λάτρεψε και το ανέβαζε υψηλά στους πίνακες τηλεθέασης.

Ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος πρωταγωνιστεί και υπογράφει παρέα με την Άννα Χατζησοφιά τη θρυλική πλέον σειρά του Ant1 μίλησε στο newsbeast.gr για το σίκουελ του «Καφέ της Χαράς».

«Το Καφέ το ιεραρχώ πλέον πρώτα απ’ όλα» ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που ανέφερε ο αγαπημένος δήμαρχος της ελληνικής τηλεόρασης «Περίανδρος Πώποτας».

Στο νέο «Καφέ της Χαράς», οι τηλεθεατές θα δουν ξανά τους αγαπημένους τους παλιούς χαρακτήρες αλλά και νέους. «Κάποιοι άνθρωποι αλλάξαν για να έχουμε πιο ανανεωμένη εικόνα και κάποιοι λίγοι δεν παίζουν γιατί δεν χωρούσαν στο στόρι. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν πληγωθεί, όμως θα το δούμε και στην πορεία, αν θα τραβήξει και πόσο θα τραβήξει» ανέφερε ο Χάρης Ρώμας.

Πόσα επεισόδια του «Καφέ» θα προβληθούν στον Ant1; «Θα κάνουμε 23 επεισόδια όλη τη σεζόν, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο που έχουμε υπογράψει και ήδη με έχουν φωνάξει και έχουμε κάνει ένα προσυμβόλαιο με το κανάλι σε περίπτωση που πάει καλά» είπε ο Χάρης Ρώμας και πρόσθεσε: «Είναι ήδη ακριβή η σειρά για τα δεδομένα μιας εποχής μετά κρίσης που ακόμα έχει τον απόηχο της κρίσης πολύ έντονο. Τα χρήματα είναι λιγότερα και το Καφέ είναι ένα ακριβό προϊόν για την εποχή, είναι λιγότερο ακριβό απ’ ότι ήταν τότε και προσπαθούμε να το διευθετήσουμε όπως πρέπει για να είναι η εικόνα καλύτερη και είναι καλύτερη απ’ ότι ήταν τότε. Γίνεται πολύ μεγάλος προγραμματισμός για το κάθε πράγμα ώστε να γίνει σωστά. Και φυσικά οι αμοιβές μας είναι χαμηλότερες. Αυτό είναι απόρροια της κρίσης αλλά το ξέραμε αυτό. Είναι όμως ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να πετύχει γιατί αποτελεί και στοίχημα για εμάς».

Πώς εξελίχθηκε μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια ο δήμαρχος Πώποτας; «Ένα χαρακτηριστικό αυτού του ανθρώπου ήταν ότι είναι αναχρονιστικός, δεν θα μπορούσε τώρα ξαφνικά να γίνει μοντέρνος γιατί θα έχανε την ταυτότητα του. Το θέμα είναι πώς μπορεί αυτός ο αναχρονιστικός άνθρωπος να συμβαδίσει με την καινούργια εποχή, με την τεχνολογία και με τον γιο ο οποίος πλέον έχει ανοίξει τα φτερά του και δεν είναι το πλάσμα εκείνο που το είχε δεμένο χειροπόδαρα ο πατέρας του».

Το πρώτο επεισόδιο του σίκουελ του «Καφέ της Χαράς» το οποίο θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του Ant1 το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2019, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και γι’ αυτό ευθύνεται η κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Γιατί όμως δεν επιλέγει ο Χάρης Ρώμας να κάνει τα συγκεκριμένα γυρίσματα κάπου αλλού και θέλει να βρεθεί στην Αργολίδα, εκεί όπου γυριζόταν το «Καφέ» πριν από 13 χρόνια; «Θέλω και σα γούρι να βρεθούμε στο Κολοκοτρωνίτσι!» λέει αφοπλιστικά.

Στο νέο «Καφέ», ο Περίανδρος δεν είναι πια δήμαρχος Κολοκοτρωνιτσίου και τη θέση του έχει αναλάβει η αδερφή του Σταυρούλα. «Έφυγε μόνος του. Ο τρόπος που το χειρίζεται είναι καταπληκτικός» λέει ο Χάρης Ρώμας χαμογελώντας.

Τι συμβαίνει όμως με τον κύριο Τάξις και Ηθική; Παραμένει το «Εμπρός-Πίσω» το αγαπημένο του σύνθημα; «Εννοείται! Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και αυτό γιατί τα κουσούρια των ανθρώπων δεν αλλάζουν. Οι άνθρωποι μπορεί να εξελίσσονται, αυτό δείχνει και αυτό το σήριαλ, μέσα από τις καταστάσεις αλλά το αρχέγονο, το γονίδιο που είναι μέσα σου είναι εκεί και με τις κατάλληλες συνθήκες βγαίνει πάλι στην επιφάνεια» απαντάει ο Χάρης Ρώμας.

Σοφία Πελεκάνου