«Έχοντας πέσει θύμα απαγωγής στον δρόμο, μια φιμωμένη γυναίκα χρησιμοποιεί τις λίγες δυνάμεις που έχει για να χαλάσει το σχέδιο των δύο μασκοφόρων απαγωγέων της».

Αυτό μας λέει το Netflix πως είναι η «Απαγωγή της Στέλλας», άλλη μια ταινία που λανσαρίστηκε τον Ιούλιο του 2019 και πέρασε στα ψιλά, καθώς χάθηκε μέσα στα καλοκαιρινά μεγαθήρια του καναλιού.

Δύο μασκοφόροι άντρες (Μαξ βον ντερ Γκρούμπεν και Κλέμενς Σικ) κρατούν λοιπόν όμηρο την κόρη ενός εκατομμυριούχου (Γιέλα Χάαζε), έχοντας σκαρώσει το τέλειο πλάνο. Ή έτσι νομίζουν, καθώς εκείνη θα αποδείξει πως ακόμα και στον μεγαλύτερο εγκληματικό εγκέφαλο μπορείς να βάλεις τρικλοποδιά.

Ψυχολογικό θρίλερ με στοιχεία ανατροπής, είναι η κλασική ιστορία λύτρων, η οποία λέγεται με οπτικά εντυπωσιακό τρόπο και τον γνώριμο γερμανικό αφαιρετισμό στην αφήγηση.

Λιτό σενάριο, χωρίς φιοριτούρες, καθαρή πλοκή και επίσης μινιμαλιστική κινηματογράφηση συνθέτουν ένα έργο καταστάσεων ανάμεσα σε τρεις χαρακτήρες, με αρκετές ανατροπές και άφθονο σασπένς.

Δεν είναι ακριβώς η ταινία που θα κολλήσεις για μέρες, παρά το είδος της οικιακής ψυχαγωγίας που παρέχει αφειδώς το Netflix. Και μας αρέσει τελικά…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.