Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε σας επιθυμία πραγματοποιείται, όπου ό, τι λέτε γίνεται και κάθε σας σκέψη εκτελείται. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου ελέγχετε τα πάντα, ένα reality στο οποίο καθορίζετε τις ζωές των άλλων…

Συνδυάζοντας το reality genre με την κουλτούρα πετυχημένων interactive παιχνιδιών, το «uMan» δίνει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα να «καθορίσουν» τις ζωές 12 άλλων ανθρώπων.

Δώδεκα διαγωνιζόμενοι μπαίνουν σε ένα ιδιότυπο lab-εργαστήριο για 45 ημέρες και κάθε τους κίνηση παρακολουθείται. Οι τηλεθεατές -και μόνο οι τηλεθεατές- ελέγχουν οτιδήποτε αφορά στους παίχτες: τι φορούν, τι τρώνε, ποιος τους επισκέπτεται, με ποιον κοιμούνται ή αν κοιμούνται καθόλου.

Καθώς οι μέρες περνούν, οι τηλεθεατές είτε παρέχουν στους παίχτες «εργαλεία» που διευκολύνουν την παραμονή τους στο lab, είτε τους αγνοούν, γεγονός που οδηγεί στην αποχώρησή τους από το παιχνίδι.

Νικητής αναδεικνύεται ο «uMan» εκείνος που θα παραμείνει μέχρι τέλους στο παιχνίδι, κερδίζοντας το ενδιαφέρον, την προσοχή και τη συμπάθεια των τηλεθεατών.

Το «uMan» είναι το πρώτο multiplatform, απόλυτα διαδραστικό reality show στην Ελλάδα. Ως τηλεοπτικό εγχείρημα αξιοποιεί την παγκόσμια ιντερνετική τάση για «έλεγχο» εικονικών κόσμων από τους users, ακροβατώντας μεταξύ πρόκλησης και πρωτοπορίας.

Το παρουσιάζει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.